Cagliari közelében gyönyörű partszakaszokat éppúgy találsz, mint hatalmas erdőkkel borított hegyeket. Türkizkék tenger, valamint a régi idők spanyol hatása fogadja a turistákat. Milyen programok várnak rád Cagliariban? Fedezd fel a lenyűgöző parkokat, botanikus kerteket és további kihagyhatatlan látnivalóit!Cagliari-i programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Cagliari-i programok: fesztivál, szórakozás

A legismertebb szárd fesztivál a városban Sant’Efisio ünnepe, mely május 1-jén kezdődik. 1657 óta minden évben megrendezésre kerül. A legendák szerint nemcsak a keresztény vallás felvételében és terjesztésében vett részt, hanem a pestistől, kalóztámadásoktól is megszabadította Cagliarit. A kosztümös csoportok felvonulása a városból indul, és a körülbelül 35 km távolságra lévő Norába, a szent halálának helyszínére érkezik. Szobrát ökrös szekér szállítja, az ünneplő tömeg pedig gyalog kíséri.

Éjszakai élet

Cagliari remek hangulatú éjszakai életére jellemző, hogy a helyi lakosokon kívül természetesen a turisták is bekapcsolódnak. Ezek a szórakozási lehetőségek leginkább egy területre koncentrálódnak: a Corso Vittorio Emanuele utca és környékére, a Stampace városrészben.

Látnivalók Cagliari-ban: csodálatos parkok és botanikus kertek

 Látnivalók Cagliari-ban

Parco di Monte Urpinu

Cagliari egy völgyben helyezkedik el, hegyek és dombok veszik körül. A tájnak ezt a kedvező adottságát remekül kihasználva, számos közparkot hoztak létre. A Monte Urpinu például vadvilágáról és kihívást jelentő túraútvonalairól ismert. A park tetejéről csodálatos kilátás nyílik Cagliari városára, valamint a tengerre. A hely jelentős vadon élő állatai a rókák, továbbá különböző madárfajtákat is láthatsz.

Parco Naturale Regionale Molentargius

A Molentargius Szardínia legismertebb madármegfigyelő helyszíneiről híres. Nagyon közel van Cagliari központjához, így könnyen meg tudod közelíteni. Két fő medencéből áll. A Bellarosa Minore egy kisebb édesvízi medence ésszakkeletre, míg a Bellarosa Maggiore sokkal nagyobb sós medence délnyugatra. A kettő között pedig számos további édesvízi medence, valamint csatorna helyezkedik el.

Orto Botanico dell’Università di Cagliari

A botanikus kert a Cagliari Egyetem területén van. A kiváló létesítményt az intézmény személyzete és a diákok tartják fenn. Kutatási, valamint tanulmányi helyként használják. A több mint 5 hektáros területen a fajok száma 2000 feletti. A kert három fő részre oszlik, ahol mediterrán, szukkulens és trópusi növényeket fedezhetsz fel. Ha rajongsz a természetért, ez a botanikus kert nagyszerű látnivaló Cagliari szívében.

Programok Cagliari-ban: homokos strandok és sportolási lehetőségek

Itt találod Olaszország egyik leghosszabb tengerpartját. A Poetto kiváló homokos strandjáról híres. A Calamosca vagy a Cala Regina szintén remek választás. Utóbbi a széltől is jól védett. Ha sportolni szeretnél, a város ideális környezetet biztosít a szörfözéshez, vitorlázáshoz, búvárkodáshoz, valamint a természetjáráshoz.

Cagliari-i látnivalók

Cagliari gasztronómiája

A városra a sajátos gasztronómiai tradíciók szintén jellemzőek, melyeket a tenger gyümölcseiből, valamint halaiból elkészített finom ételek képviselnek. A helyi konyhán a régi idők spanyol hatása is nyomott hagyott. A megkóstolt különlegességekhez a kiváló, helyi borokat ajánljuk.

Ha kikapcsolódásra vágysz, a kellemes klímával rendelkező kikötőváros tökéletes úti cél. Csodálatos strandokon pihenhetsz, ráadásul remek sportolási lehetőségek és kulináris élvezetek várnak.