Carlofortéban és a környéken nemcsak a vizek szerelmesei érezhetik jól magukat, hanem az aktív kikapcsolódást kedvelők is. Érdemes felkeresni például Chia gyönyörű erdejét, valamint megtekinteni történelmi emlékeket. Mik a legjobb programok Carloforte-ban? Mutatjuk, milyen kihagyhatatlan látnivalók várnak, ha idelátogatsz.

 Carloforte-i programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Carloforte-i programok: a legfontosabb rendezvények

Május végén-június elején van Carloforte fő eseménye, a Girotonno. Ez minden évben sok turistát vonz San Pietro szigetének városába. Négynapos kulturális és ínyenc rendezvényeket, a tonhalhalászat hosszú távú hagyományainak megünneplése céljából rendezik. Júliusban Carlofortéban is megrendezésre kerül a Posidonia Fesztivál. Az esemény ideje alatt koncerteket, dokumentumfilmeket lehet nézni. Ezeken kívül vitorlázás, kajakos kirándulások és túrázások is várnak, hogy felfedezhesd a régiót. A helyi gasztronómia nyújtotta élményt nemcsak a közeli Portoscuso számos éttermében tapasztalhatod meg, hanem Carlofortéhoz hasonlóan rendezvényeken is. A legfontosabb események közül különösen ajánljuk márciusban a Tengeri Sün Fesztivált.

Csodálatos strandok, vízi sportok Carloforte-ban

látnivalók Carloforte-ban

Ha fürödni és napozni szeretnél, jó helyen jársz, ugyanis Carloforte, valamint környéke szebbnél szebb strandokkal büszkélkedhet. Rendkívül népszerű például a La Bobba, ahol homokos partszakasz, kristálytiszta, kék víz vár. A strand nemcsak gyönyörű, hanem jól felszerelt is. Büféket, napozóágyakat és zuhanyzókat egyaránt találsz. A Guidi Beach selymes, fehér homokja sötét sziklákkal váltakozik. A környező területeken ráadásul csodálatos virágok nyílnak tavasszal. A Punta Nera Beach pedig kisgyermekes családok számára is ajánlott, és a közeli barlang megtekintését sem érdemes kihagyni.

Ha kedveled a vízi sportokat, a Girin Beach a szörfösök, valamint a vitorlázók egyik kedvelt helye. Búvárkodni is szeretnél? Akkor a Spalmatore Beach vagy a Spiaggia di Cala Fico különösen jó választás. Utóbbi vizének mélysége halakban rendkívül gazdag. Ha itt búvárkodsz, felejthetetlen élményben lesz részed.

Látnivalók Carloforte-ban: fedezd fel a különleges erdőt!

Ha nemcsak strandolni szeretnél, hanem a környéket is felfedezni, a következő erdő meglátogatását különösen ajánljuk.

A közeli Chiában van Is Cannoneris erdeje, ahol számos állatfaj él, például vaddisznó, szarvas és sas. Ráadásul érdekessége, hogy itt vannak a legnagyobb magyal tölgyek Európában. A kellemesen árnyékos hely meglátogatása egy forró napon különösen remek program lehet. Ha itt jársz, kövesd a keskeny utakat, melyek mélyen benyúlnak az erdő belsejébe. A csúcspont a Punta Calamixi: gyönyörű kilátással rendelkezik.

Carloforte gasztronómiája

Carloforte számos éttermében remek tonhalfogásokat kóstolhatsz meg. A helyiek ugyanis elkészítésének kiváló mesterei. Különleges gasztronómiai élményre vágysz? Válaszd az Osteria della Tonnara éttermet, ahol kiváló ételek várnak. Amennyiben finom koktélokat is szívesen megkóstolnál, a város egyik hangulatos bárját, a L’incudine-t ajánljuk.

Amennyiben kellemes kikapcsolódásra vágysz, az enyhe klímájú Carloforte az év bármely szakában kiváló úti cél lehet. Többnyire homokos partszakasszal és kristálytiszta vízzel rendelkező strandok várnak, ráadásul a város, valamint környéke történelmi emlékekben is gazdag.