Serifos szigetének történelmét végigkísérik a rajta lévő vasbányák. Napjainkban már nem üzemelnek, de turistalátványosságként látogathatók. A szigeten mezőgazdasággal és halászattal foglalkoznak, ezért számos helyi finomságot kóstolhatsz meg.
Serifosi programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Serifosi programok: homokos és kavicsos strandok

Serifos szigetén jellemzően homokos strandokat találsz. Néhány strandon homokos és kavicsos részek keverednek. A strandok nagy része családbarát. Lassan mélyülnek és árnyékos részeket is találsz rajtuk. A sziget legnépszerűbb és legjobban kiépített strandját Livadi kikötője mellett találod. Itt éttermek, büfék és bárok is vannak a partok mentén. Ha szélvédett helyen strandolnál, keresd fel a délnyugati Koutalas partot! Szinte egyedül fürdőznél? Akkor a homokos-kavicsos Sikamia parton a helyed!

Látnivalók Serifoson: fedezd fel a város nevezetességeit!

Nézd meg a régi vasbányát!

A sziget vasbányái kisebb-nagyobb szünetekkel üzemeltek egészen 1964-ig. A bánya mellett egy bányászlázadás emlékművét találod meg. Ez az 1919-es bányászlázadás során elesetteknek állít emléket. A bánya közelében találod még a Koutalas barlangot is. Ennek csak a bejáratáig mehetsz el, ugyanis omlásveszély miatt tilos belépni.

Nézz körül a sziget fővárosában!

A sziget fővárosában többek között megismerkedhetsz a hely történelmével. Két múzeumot találsz itt, az egyikben népművészeti alkotásokat tekinthetsz meg, a másikban pedig helytörténeti emlékeket találsz. Ha vásárolni vagy enni szeretnél, arra is bőven lesz alkalmad. Számos kisebb bolt és étterem várja, hogy meglátogasd őket!
látnivalók Serifoson

Programok Serifoson: szórakozási lehetőségek

Vízisportok

Ha búvárkodni szeretnél Serifos partjai körül, a Livadi-ban lévő Serifos Scuba Divers-t javasoljuk. Búvárfelszerelés bérlésére adnak lehetőséget, valamint alapszintű oktatást nyújtanak. Ha szörfözni szeretnél, arra is van lehetőséged a Livadi melletti parton. A városban szörfdeszka, SUP és kenu is bérelhető.

Túrázás

A változatos terepet nyújtó Serifos-on jó pár jelölt túraútvonalat találsz. Ezek általában helyi látványosságokhoz vezetnek. Mivel viszonylag nagyok a szintkülönbségek, ezeket az útvonalakat gyakorlott túrázóknak javasoljuk.

Serifos gasztronómiája

Serifos-on igen népszerűek a különböző halfélék. Az éttermekben gyakran találkozhatsz a márna, a kardhal, valamint a tintahal felhasználásával készült haltálakkal. Ha fesztiválszezonban jársz Serifos-on, minden bizonnyal találkozol a fava nevű sárgás babpürével. Érdemes kipróbálnod a helyben termesztett, napon szárított paradicsomot is!

Serifos szigete viszonylag szűkölködik látnivalók és szórakozási lehetőségek terén. Ennek ellenére mindenképpen érdemes meglátogatnod, mert remek strandokat találsz itt. Ha olyan szigeten szeretnél időzni, ahol még főszezonban sincs tömegnyomor, akkor Serifos jó választás! Ha innen indulsz hajóútra, könnyen eléred a Kükládok nagy részét, mert a legtöbb sziget viszonylag közel van Serifos-hoz.