Ha nyugodt, csendes környezetben, de a civilizációtól nem teljesen eltávolodva szeretnél nyaralni, akkor jó választás lehet Antiparos. Ezen a kis szigeten még főszezonban sincs nagy tömeg. Ezért számos Hollywood-i világsztárnak van itt nyaralója.Antiparosi programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Antiparosi programok: Homokos strandok

Ezen a kis szigeten jellemzően homokos strandokat találsz. A keleti part legtöbb strandja akár még gyalog vagy busszal is megközelíthető, de hajóval is nyugodtan kiköthetsz. A sziget körülhajózásához fél nap bőven elegendő. Ez alatt szinte minden strandolásra alkalmas szakaszt meglátogathatsz. Antiparos fővárosa közelében találod a Panagia partot, ahol azúrkék víz és gyönyörű aranyszínű homokos szakasz vár rád. Ha gyerekbarát strandot szeretnél, ne hagyd ki a lassan mélyülő Glyfa partot!

A sziget déli részén is találsz strandolásra alkalmas szakaszokat. Ezek közül kiemeljük az Agios Georgios falu mellett lévő strandot. Itt egy széltől védett öbölben strandolhatsz, azonban felszereléssel neked kell készülnöd. Nincsenek nyugágyak és büfék itt. Hajóddal innen átugorhatsz a Despotiko szigetre is, ahol további homokos partokat találsz.

Látnivalók Antiparoson

Nézelődj Antiparos fővárosában!

Ahogy a turisták körében népszerűbbé vált Antiparos szigete, úgy indult fejlődésnek a főváros is. A főutcán végighaladva rengeteg szuvenírboltot, kávézót és éttermet találsz itt. Nemrég ruhaboltok és ékszerboltok is nyíltak itt. Az óvárosban megtalálod az 1440-ben épült velencei várat . Ebből mára már csak egy nagyobb bástya, valamint egy kapu maradtak fenn. A városban megtalálod még a helytörténeti múzeumot is. Itt a sziget történelmével kapcsolatos képeket, térképeket és egyéb emléktárgyakat tekinthetsz meg.

Látogasd meg Despotiko szigetét!

Antiparos-tól délnyugatra fekszik Despotiko lakatlan szigete. Déli oldalán két gyönyörű öbölben is ki tudsz kötni. A szigeten kirándulva felfedezheted Apolló és Artemisz templomainak maradványait.
Látnivalók Antiparoson

Fedezd fel a cseppkőbarlangot!

Antiparos legfontosabb látványossága a cseppkőbarlang. Ez Európa egyetlen függőleges cseppkőbarlangja. Több mint 400 fokos lépcső vezet a barlang mélyébe. Legmélyebb pontján 85 métert mélyül bejáratához képest.

Szórakozási lehetőségek

Vízisportok

Antiparos népszerű a vízisportok rajongói között. A sziget keleti oldala mentén az erősebb szélnek köszönhetően remekül lehet szörfözni. A Psaraliki part mellett megtalálod a Spot One nevű szörfoktató szervezetet. Itt kezdőktől haladókig bárki elsajátíthatja vagy fejlesztheti szörfözési tudását.

Búvárkodásra is remek hely Antiparos. Rengeteg hajóroncsot, zátonyt és tengeri barlangot fedezhetsz így fel. A barlangok jelentős részét a sziget déli oldalán találod.

Éjszakai élet

Nyáron igencsak pezsgő az éjszakai élet Antiparos fővárosában. A főtér közelében számos szórakozóhelyet és bárt találsz, ezek főleg populáris zenéket játszanak. Az 1981 óta működő The Doors bárban rockzenét játszanak. Ha kicsit csendesebb helyen töltenéd az éjjelt, a főtértől távolabb találhatsz nyugodtabb bárokat. Ha retró stílusú szórakozásra vágysz, ki ne hagyd az 1980-as éveket felidéző, korabeli zenei választékot játszó La Luna diszkót!

Antiparos gasztronómiája

Méretéhez képest igencsak változatos a sziget gasztronómiája. Találhatsz itt olasz pizzériákat is, de sok étteremben a mediterrán és görög fogások jellemzőek. Agios Georgios-ban frissen fogott halból készült ételeket kóstolhatsz meg. A szigeten sokan foglalkoznak borászattal és hagyományos recepteken alapuló ételek készítésével.

Fentebb részletesen ismertettük, hogy milyen lehetőségeket kínál Antiparos szigete. Ha itt kötsz ki hajóddal, akkor nyugodt környezetben töltheted idődet. Ha szerencséd van nyáron, még akár egy-két Hollywood-i filmszínészbe is belefuthatsz! Olvass tovább ha antiparosi vitorlázás, vagy az antiparosi hajóbérlés érdekel.