A város paradicsomi strandjai és változatos öblei a fürdőzés szerelmeseinek kedvelt helyei közé tartoznak. A település és környéke ugyanakkor számos más kikapcsolódási lehetőséget is kínál.Roses-i programok? Hozd ki a legtöbbet a nyaralásból, és válassz a következő változatos programok közül!Roses-i programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Roses-i programok: kiváló koncertek

A Sons del Món nevű fesztivál júliusban kerül megrendezésre. A rendezvény 2008 óta hatalmas népszerűségre tett szert. A fesztiválprogramra jellemző, hogy két részre oszlik. Az első olyan nagyszabású koncerteket foglal magában, melyeket általában a Ciutadella de Rosesban tartanak. Ez az ősi erődítmény több mint két és fél ezer éves. A rendezvény további helyszíne Castelló d’Empúries történelmi központjában, egy közeli bájos városban van. Az előadás során a vendégek kizárólag a fesztivál számára kiválasztott finom borokat élvezhetik. A program második része már a borászatok teraszán és kóstolóhelyiségeinél zajlanak.

Látnivalók Roses-ben:fedezd fel a tengerparti sétányt!

Látnivalók Roses-ben
Az üdülőhely egyik legjobb látnivalója kétségtelenül a sétány, mely tele van éttermekkel, valamint szobrokkal. Tökéletes helyszín egy remek sétához, főleg napnyugtakor, amikor a hőmérséklet már csökkent, és kellemes, tengeri szellő lengedez. Ráadásul a sétány mentén Roses két kikötőjét tekintheted meg. Az egyik a halászati kikötő, míg a másik a jachtok számára biztosít helyet. A Földközi-tengerre nyíló pazar kilátáson kívül pedig műemlékeket is felfedezhetsz. Ilyen például a két 18. századi haditengerészeti tüzérségi fegyver, valamint egy római horgony.

Programok Roses-ben: kristálytiszta strandok

A város legnagyobb vonzerejét egyértelműen strandjainak, valamint öbleinek köszönheti. A fürdés és napozás a számos lélegzetelállító, türkizkék vizű hely valamelyikén remek program lehet. Ráadásul a hatalmas, homokos strandoktól a rejtett csodákig itt valóban mindent megtalálsz. Ha a központ közelében szeretnél maradni, és színvonalas szolgáltatásokat is igénybe vennél, leginkább az 1800 méter hosszú Roses strandot ajánljuk. Az 550 méter hosszú, tiszta, sekély vízzel rendelkező Punta nevű fürdőzőhely pedig szintén remek választás lehet. Szívesen piknikeznél? Akkor elsősorban a gyönyörű természeti környezetben fekvő Palangres strandot ajánljuk, ahol a homok mellett padok és asztalok is vannak. Ezt a fürdőzőhelyet Rosestól kevesebb mint 1 km-re találod.
Roses-i látnivalók

Amennyiben kedveled a vízi sportokat, olyan remek lehetőségek várnak, mint a kajakozás, a kite szörfözés, valamint a vitorlázás. A kristálytiszta vizek és a tenger sokszínűsége pedig a búvárok, sznorkelezők ezreit vonzza.

Aquabrava aquapark

A rendkívül népszerű aquapark gyönyörű trópusi környezetben helyezkedik el, meglátogatása minden korosztály számára ajánlott. Rengeteg izgalmas csúszdával rendelkezik, a teljesen átalakított, hatalmas gyermekterület pedig a kicsik kedvence. Az aquaparkban mindenféle létesítményt megtalálsz: vannak bárok, önkiszolgáló étterem, pizzéria-burger étterem, ajándékbolt és turisztikai információs központ is.

Roses gasztronómiája

Roses konyhájára a hagyomány és a kreativitás egyaránt jellemző, gasztronómiája főleg a friss halakra épül. Az olívaolaj, a méz, a szardella, valamint a kiváló minőségű húsok ugyancsak dominálnak a térségben. Ezek a termékek nemcsak változatos étrendet alkotnak, hanem rendkívül egészségesek és ízletesek is. A város hagyományos étele például az úgynevezett „Suquet de Peix de Roses”. A vendéglátóhelyek közül különösen ajánljuk a Pasko’s Balkan Grillt, ahol kedvező áron, kiváló minőségű ételek és barátságos kiszolgálás vár. Ha az üdülőhelyre látogatsz, a Martelo Bistro magas színvonalú szolgáltatásainak köszönhetően ugyancsak remek választás lehet.

Cikkünkben Roses változatos, érdekes programlehetőségeit mutattuk be. Ha itt kötsz ki, nemcsak festői szépségű strandokon fürödhetsz, hanem kiváló minőségű, rendkívül finom helyi ételek is várnak.