La Maddalena csodálatos, érintetlen strandjai a fürdőzés szerelmeseinek kedvelt helyei közé tartoznak. Ha idelátogatsz, ne hagyd ki az olasz hős, Giuseppe Garibaldi utolsó otthonának meglátogatását, mely a szomszédos Caprera szigetén található. Programok La Maddale-ban? Válassz a bájos település kihagyhatatlan programlehetőségei közül!
La maddalena-i programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Programok La Maddalena-ban: strandok és vízi sportok

A Costa Smeraldához közeli La Maddalena-szigetcsoport különleges természeti adottságainak köszönhetően nemcsak a túrázás, hanem a vitorlázás rajongóinak körében is népszerű. Ha szeretsz úszni, szívesen kipróbálnád a búvárkodást, számos gyönyörű strandot, rejtett öblöt fedezhetsz fel. A Cala Francese a La Maddalena-sziget egyik legnépszerűbb fürdőzőhelye, melyet hétvégeken és különösen nyáron sokan látogatnak. A jól karbantartott strand meglehetősen tiszta, pihenésre vagy napozásra egyaránt ideális. Bár a fürdőzőhely körül nem sok létesítmény található, a közeli szállodákból kölcsönözhetsz napernyőt, valamint napágyat. Szintén híres a homokos Bassa Trinita, mely nemcsak a turisták, hanem a helyiek körében is nagy népszerűségnek örvend. A tiszta strandot a fürdésen és a napozáson kívül kellemes, délutáni sétához vagy piknikezéshez ugyancsak ajánljuk. A Cala Franceséhez hasonlóan ez a fürdőzőhely is felkapott, így érdemes kora reggel érkezni.

Látnivalók La Maddalena-ban: fedezd fel a csodálatos szigeteket!

A szigetcsoport Szardínia északkeleti partjainál fekszik, annak egyik legszebb és leglátványosabb része. A La Maddalena 1994 óta nemzeti park. 18 ezer hektáron terül el és több egymáshoz kapcsolódó, apró szigetből áll. A gallúriai partokhoz közeli szigetek: Maddalena, Caprera, Santo Stefano, valamint Spargi. A Korzikához közeliek: Budelli, Razzoli, illetve Santa Maria. A következő szigetekre különösen érdemes ellátogatni, ugyanis számos programlehetőséget kínálnak.  Látnivalók La Maddalena-ban

Caprera

A sziget leginkább az olasz szabadsághősről, Giuseppe Garibaldiról nevezetes. Ha idelátogatsz, feltétlenül nézd meg egykori lakóházát, mely ma múzeumként működik. Egyszerű bútorokat, családi képeket és személyes használati tárgyakat tekinthetsz meg benne. A háztól egy ösvényen keresztül juthatsz a hős sírjához, mely a Garibaldi-öböl magaslatán fekszik. Innen olyan gyönyörű sziklás és homokos öblöket látogathatsz meg, mint a Coticcio-öböl. Ezután dél felé haladva érheted el a Stagnali-öblöt. Itt találod az ország egyik legrégebbi, valamint a Földközi-tenger egyik legnagyobb vitorlázó központját, a Caprerai Vitorlás Központot. Ha még több látnivalóra vágysz, lélegzetelállító strandokon keresztül juthatsz át a félsziget Punta Rossa csücskére. Ezen a helyen régi katonai bázis épületeit tekintheted meg.

Spargi

A gyönyörű öblökkel és homokos strandokkal rendelkező sziget a Bonifaciói-szorosban helyezkedik el, Korzika és Szardínia között. Az 1939-ben felfedezett Spargi-roncs egy római teherhajó maradványa, mely Kr. e. 120-ból származik. A 35 méter hosszú vízi járművel kapcsolatos leleteket a közeli La Maddalena Nino Lamboglia Múzeum őrzi. Ha a Spargi-szigeten jársz, tekintsd meg az I. és a II. világháború idejéből származó erődítményeket.

Budelli

Az aprócska sziget területe mindössze 1, 6 km². A Maddalena Nemzeti Park részeként kiemelt természetvédelmi terület, melynek híres rózsaszín homokos strandja világszerte ismert. A természet érintetlensége miatt különösen szigorú szabályok védik, sőt a szigetnek csak egy bizonyos része látogatható. A part rózsaszín árnyalata a korall- és kagylódaraboknak köszönhető, melyeket a hullámok őrölnek porrá.

Szent Mária-sziget

A lélegzetelállító kis sziget északkeleti részén találod a Cala Muro nevű öblöt, míg délkeleti részén a Cala Santa Maria-t. Utóbbi a sziget egyik legfontosabb tengerparti látványossága, ahol gyönyörű környezetben élvezheted a békét és a nyugalmat. Az öböl ugyanis kristálytiszta, türkizkék színű vízéről ismert. A szigeten felfedezhetsz néhány érdekes helyet, például egy középkori kolostor romjait is. Úgy tartják, hogy egykor néhány bencés szerzetes keresett itt menedéket.
La maddalena-i látnivalók

Hagyományok és események La Maddalena-ban

A La Maddalena-szigetcsoport ünnepsége a Louis Vuitton Trophy. A vitorlás regatta, vagyis verseny május-június környékén kerül megrendezésre. A közeli Santa Teresa Gallurában júliusban tartják a Halfesztivált, ahol a sült halakon kívül Vermentino bor várja a látogatókat. A kiváló száraz fehérbor megkóstolását mindenképpen ajánljuk, ugyanis hazájának egyik remeke. A Porto Cervo-i Baltic Cup a Costa Smeralda Yacht Club által szervezett vitorlásbemutató. Ennek megrendezésére szintén nyáron, júniusban kerül sor.

La Maddalena gasztronómiája

Az üdülőhelyen számos hangulatos étterem és bár várja a látogatókat. A központ közelében található Ristorante Il Gotto nevű vendéglátóhely különösen jó választás, ahol megkóstolhatod az ízletes, kiváló halételeket. Az étterem figyelmes kiszolgálással, kedves személyzettel és kedvező árakkal vár. A Sottovento étterem szintén kiváló hely, melyre az Il Grottóhoz hasonlóan a kellemes, barátságos környezet jellemző. Finom pizzára vágysz? Válaszd a Ristorante Pizzeria Roby’s nevű vendéglátóhelyet. Ha a városban jársz, látogass el a friss tenger gyümölcseit és más kiváló minőségű termékeket árusító piacra is.

A fenti cikk ismertette the best things to do in La Maddalena. Ha ezt a kellemes üdülőhelyet választod, biztosan nem fogsz csalódni. Festői szépségű öblök, számos programlehetőség és a helyi finomságoknak köszönhetően fantasztikus gasztronómiai élmények is várnak.