Kolymbia egy viszonylag új, az 1980-as évek vége óta létező üdülőfalu. Egy hosszú, főleg homokos part mentén terül el, ahol nagyszerű környezet fürdőzésre és vízi sportokra. A falu közelében jó néhány látnivalót találsz.

Kolymbia Legjobb Programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Programok Kolymbiaban: Homokos és kavicsos strandok

Rodosz keleti partján szinte végig strandok találhatók. Kolymbia környékén vegyesen találsz homokos és kavicsos szakaszokat. A strandok legnagyobb része rendezett, de itt-ott találhatsz olyan rövid részeket, ahol nyugodtabb, kevésbé zsúfolt környezetben fürdőzhetsz. Ezek jellemzően a strandok várostól távolabb eső részein vannak. Kolymbia hosszú partja kiváló választás a különböző vízisportok szerelmeseinek, mert számos kölcsönzőből bérelhetnek eszközöket.

Látnivalók Kolymbiaban: fedezd fel a város nevezetességeit!

Kirándulj a környéken!

Kolymbia-tól nyugat felé haladva dombos-völgyes környezetben túrázhatsz. Semmiképpen ne hagy ki a Epta Piges, avagy Hét forrás nevű területet! Kolymbia és Archipolis faluk között félúton találod. Kétféle úton juthatsz ide. Lesétálhatsz egy 1 km hosszú sötét alagúton át, de ha félnél a sötétben, az alagút fölötti utat is választhatod. Hét kristálytiszta forrást fedezhetsz fel a gyönyörű erdőben. A forrásokból eredő apró folyócskák egy tóban végződnek, ami még a legforróbb nyarakon sem szárad ki.

Kolymbiai programok: szórakozási lehetőségek

Vízisportok

Kolymbia hosszú strandját nyáron főleg szörfösök uralják. Több kölcsönző is működik itt. Ezeknél például wakeboard-ot, vízisít, kenut, valamint különféle felfújható gumimatracokat bérelhetsz.

Játékmúzeum Archipolis-ban

Archipolis falva ad otthont a híres rodoszi játékmúzeumnak. Ha szereted a különféle játékokat, mindenképpen látogass el ide! Régi pénzbedobós videojáték-automatákat, különböző társasjátékokat, távirányítós kisautókat és hétköznapibb játékszereket egyaránt találsz itt. Gyerekeknek is remek szórakozás a játékmúzeum, még legóval és Playmobil gyurmával is játszhatnak! A múzeum épülete előtt még egy játszótér is van!

Múzeumok

Ha a környék történelme érdekel, mindenképpen látogass el a Rodoszi Természeti és Néprajzi Múzeumba! Két részből áll ez a hely, egyik egy hagyományos görög stílusú ház, a másik pedig a helyi növény- és állatvilágot bemutató részleg. A Kortárs Művészeti Alkotófalu is megtekintésre érdemes hely, itt művészeti alkotásokat és kerámiákat láthatsz.

Kolymbia gasztronómiája

Sokféle nemzet konyháját megtalálod az üdülőfaluban. Természetesen a görög konyhát képviselő tavernák és éttermek a legnépszerűbbek. Találsz még itt olasz pizzériákat, valamint cukrászdákat és kávézókat is. A görög tavernák közül ajánljuk a főleg grillezett ételekre fókuszáló Taverna Tsambikos-t. Ha tengeri fogásokra szakosodott tavernát keresel, a Taverna Edem jó választás.

Kolymbia viszonylag nyugodt üdülőfalu számos sportolási lehetőséggel. A falu közelében számos érdekességet fedezhetnek fel a természetrajongók. Elhelyezkedésének köszönhetően hajósoknak is jó kiindulópont. Innen északi vagy déli irányban haladva sincs messze a következő kikötő.