Lindos üdülőfalu fehérre meszelt falú, lapos tetejű házakkal és számos történelmi emlékkel várja a látogatókat. Három remek strandolós part terül el előtte. A falu feletti dombon pedig egy akropolisz felfedezésére nyílik lehetőséged.

Lindos legjobb programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Programok Lindoson: Homokos és kavicsos strandok

Rodosz keleti partja számtalan strandot nyújt, ez alól Lindos és környéke sem kivétel. Itt egyből találsz három elkülönülő strandot, ezek homokosak és rendezettek. Sok nyugágy és napernyő vár mind a három szakaszon, közvetlenül a partok előtt találsz bárokat és büféket is. Gyerekes családok számára a déli, Limanaki Agios Pavlos nevű részt javasoljuk sokáig sekély vize miatt. Lindos igen népszerű célpont főleg nyáron, ezért a strandok is kissé zsúfoltak lehetnek. Ha szeretnéd elkerülni a tömeget, akkor például tudjuk javasolni az északi szomszéd, Vlicha kavicsos partját.

Látnivalók Lindoson: fedezd fel a város nevezetességeit!

Nézz körül Lindoson

Lindos számtalan történelmi és régészeti jellegű látnivalót kínál. Maga a falu fehérre meszelt falú, nagyrészt lapos tetejű házikókból áll. A szűk utcák és sikátorok számos boltocskát, éttermet és kavicsmozaikot rejtenek. Utóbbiak miatt érdemes a lábad elé is nézni, rengeteg gyönyörű mintázatot fedezhetsz fel! Látogasd meg az eredetileg 1300-ban épült templomot is, melynek belsejében 19. századi freskókat és falfestményeket láthatsz! Semmiképpen ne hagyd ki a dombra épült akropoliszt sem! Ide szamárháton vagy gyalog mehetsz fel. Utóbbi esetben olyan 20 perces útra számíts.

Az akropoliszban többek között monumentális, 4. században épült kapukat és ókori domborműveket találsz. Athéné temploma elég jó állapotban maradt fent, nagy része napjainkban is áll. A Máltai Lovagrend 14. századi vára is itt található. Mindenképpen tekints le a falura és az öbölre, a dombról nagyszerű kilátás nyílik!

Lindosi programok: szórakozási lehetőségek

Vízisportok

Habár Lindos-ban nem kínálnak sporteszköz-bérlési lehetőséget, nem kell messzire menned! A légvonalban délnyugat felé alig 4 kilométerre lévő Pefkos partján számos vízisportot élvezhetsz. Akár búvárkodni szeretnél, akár szörfözni vagy kenuzni, ott mindent megtalálsz.

Éjszakai élet

Meglehetősen pezsgő éjszakai élet vár Lindos-ban! Ha szereted a hangos bulikat, több diszkó és klub közül válogathatsz. Egyik legnépszerűbb a hétvégéken üzemelő Arches Plus, amely estétől akár másnap reggelig megállás nélkül megy! Valamivel csendesebb szórakozáshoz a bárokat tudjuk javasolni.

Lindos gasztronómiája

Lindos legnagyobbrészt helyi görög fogásokat kínáló éttermekkel van tele. Néhány nemzetközi és olasz konyhát szolgáltató éttermet is találsz azért. Utóbbira példa a Gatto Bianco, ahol pizzák és tésztafélék kaphatók.

Lindos egy igen népszerű régészeti és történelmi hely közvetlen szomszédságában található, ezért rengetegen látogatják. Meseszép strandokkal, pezsgő éjszakai élettel és egy gyönyörű faluval vár! Hajósoknak is remek választás akár innen kiindulni, akár útközben megpihenni.