A Szporádok négy lakott szigete közül Skopelos az egyik legszebb. Gyönyörű, főleg kavicsos strandokkal, kristálytiszta vízzel és lélegzetelállító fenyőerdőkkel várja, hogy felfedezd! Hajós kirándulás kezdetéhez is jó választás, mivel közvetlen szomszédságában találod Alonnisos szigetét.

Hajós nyaralás Skopelos

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Programok Skopeloson: homokos és kavicsos strandok

Skopelos szigetére főleg kavicsos, félig rendezett strandok jellemzőek. A fürdőzésre alkalmas szakaszok többségét a nyugati és déli partok mentén találod, de Skopelos fővárosa körül is találhatsz három nagyszerű helyet. A sziget legnépszerűbb fürdőhelye a Stafilos strand, Skopelos fővárosától délkeletre. Ez egy homokos-kavicsos, részben rendezett hely. Itt megtalálod a számításodat akkor is, ha nyugodt környezetben fürdőznél – csak menj át a bároktól távolabbi, rendezetlen részére! Még csendesebb az Adrina nevű part, ahova leginkább csak hajóval juthatsz el, ennek ellenére mégis rendezett környezet várja a vendégeket.

Látnivalók Skopeloson: fedezd fel a sziget nevezetességeit!

Nézelődj a fővárosban!

Skopelos fővárosát a sziget keleti oldalán találod, neve pedig a szigetével egyezik meg. Tipikus görög szigetvilági városról van szó. Fehérre meszelt falak, vörös háztetők, szűk sikátorok jellemzik. A kikötő közelében számos vegyesboltot és szuveníreket kínáló árust találsz. Ha érdekel a fényképészet világa, tekintsd meg a Skopelos Photographic Center-t! Ha a helyi történelmi emlékekre vagy kíváncsi, látogass el a város központjában lévő néprajzi múzeumba!

Kirándulj a szigeten!

Számos kolostort, templomot és hasonló szent helyet találhatsz a szigeten. Glossa városától északra megnézheted az 1889-ben épült Gourouni világítótornyot. Ha hajóddal közelíted meg a Stafilos partot, semmiképp ne hagyd ki a kizárólag tenger felől megközelíthető Drakontoschisma-t! Ez egy olyan kőalakzat, amelybe mintha szabályosan belevágott volna egy ember. A legendák szerint a sziget védőszentje, Saint Riginos küzdött meg itt egy hatalmas sárkánnyal. Érdemes felmenned a Karia hegyre is, ahol kalózok sírjait tekintheted meg.

Skopelosi programok, szórakozási lehetőségek

Vízisportok és búvárkodás

Skopelos nyugati partján, a Milia strandon számos vízisport kipróbálására van lehetőséged. Kajakozhatsz, vízisíelhetsz, jetskizhetsz vagy akár búvárkodhatsz is, ha rendelkezel némi tapasztalattal. A nyáron északnyugati irányból fújó melteminek, valamint a strand fekvésének köszönhetően remekül lehet itt wakeboard-ozni és szörfölni.

Programok Skopeloson: homokos és kavicsos strandok

Skopelos-on főleg a helyben érlelt sajtokat és a belőlük készült sajtos tortákat és lepényeket érdemes megkóstolnod. A turisták körében nagyon népszerűek a tejsodó és a vaníliasodó is. Mivel kiemelten foglalkoznak itt halászattal is, számos helyi halat és rákfélét sütnek. A sziget belsejében számos szilvaültetvénnyel találkozhatsz, ezek termését pedig a helyi boltokban látod viszont. Például népszerű a kanálban kínált Damaskino Avgato desszert. Egyes helyeken a sajtos lepényeket szilvával ötvözik, így készülnek a szilvalekváros és szirupos töltelékkel megspékelt változatok.

Igazán pörgős éjszakai életet és hasonló bulis élvezeteket kevésbé kínál Skopelos, de így is rengeteg szórakozási lehetőséget nyújt. Főleg a sportosabb, aktív életvitelű turisták érezhetik itt magukat remekül. Hajós szempontból remek választás a sziget, mert központi elhelyezkedése miatt közel van a Szporádok többi lakott szigetéhez. Csak Syros kivétel ez alól, de az amúgy is távol van társaitól.