A Bimini-szigetek annyira kicsik, hogy akár pár óra alatt körbejárhatjuk őket. Azonban annyira sok és sokféle látnivalót rejt magában, hogy egy nap alatt biztosan nem fogjuk minden csodáját felfedezni. Csodaszépek a partok, izgalmas a történelme, és remek a konyhája. Nem csoda, hogy Ernest Hemingway egyik kedvenc helye is Bimini volt. Mindenkit megihlet ez a rejtélyekkel teli apró kis szigetlánc.
Bimini-i programok
A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Bimini-i programok: Bimini legnépszerűbb strandjai

A Bimini szigetlánc – kicsi területe ellenére – jobbnál jobb strandokkal büszkélkedhet. Ha valaki magányra vágyik, és az eldugottabb helyeket szereti, elhajózhat a környező kis szigetek (cayák) bármelyikére. A Turtle Rockson, a Piquet Rockson, a Holm Cayen vagy az Ocean Cayen csendes, lágy homokos strandok bújnak meg. Míg a népszerűbb strandok első sorban a fő szigeteken North Biminin és South Biminin vannak. Egy biztos, nem kell sokat utaznunk ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb tengerpartokat. Mutatunk néhányat ezek közül.
Látnivalók Biminin

Radio Beach

A Biminin található strandok közül az egyik legismertebb és legközkedveltebb North Biminin, közvetlenül a Queen’s Highway mellett fekszik. Ez egy igen hosszú, majdnem három kilométeres partszakasz, ami Alice Towntól egészen Bailey Townig terjed. Leggyakrabban Radio Beach néven emlegetik, de valójában három összefüggő strandról beszélünk. A Radio Beachet követi a Blister Beach, majd a Spook Hill Beach. Nehéz lenne, és nem is tisztünk megmondani, hogy melyik a legjobb vagy legszebb. Rajtunk áll, hogy melyik rész lesz a legszimpatikusabb, és hol szeretnénk eltölteni egy csodás tengerparti napot.

Tiki Hut Beach

South Bimini is számos meghitt és békés strandnak ad otthont. Ezek közül kiemelkedő a Tiki Hut Beach. Ez a fehér homokkal borított strand a nyugati oldalon fekszik, és nagyon hosszú, több mint két kilométer. A partot lenyűgöző növényzet öleli körül, nádpálmák, szizálok és különleges trópusi virágok díszitik.

Honeymoon Beach

A Honeymoon Beach a Biminitől délre fekvő Gun Cay híres strandja. Nem tudni, hogy elnevezése honnan ered, de félreértés ne essék, a strand nem csupán a szerelmeseké. Csak hajóval vagy egyéb vízijárművel tudjuk megközelíteni. A partot meleg homok teríti be, és a lehengerlően tiszta vízben fantasztikus a búvárkodás. A strand közelében nagyon sok rája él (stingray), akik olyannyira hozzászoktak az ember jelenlétéhez, hogy teljesen nyugodtan úszkálnak körülöttünk. Ha elég óvatosak vagyunk, és nem tapossuk meg őket, kicsi az esély, hogy megcsípnek. Így akár meg is etethetjük, vagy megérinthetjük őket.

Bimini Beach Club

Biminin nagyon sok privát strandklub üzemel. A legtöbbje nem áll nyitva a nyilvánosság számára, kivétel ez alól a Bimini Beach Club South Biminin. A helyszín igazán exkluzív, ahol hátra dőlve élvezhetjük a bahamai napsütést, és megmártózhatunk a klub területéhez tartozó félreeső strand kristálytiszta vizében.

Látnivalók Biminin: a Bimini-legendák

Bimini joggal tartja nagy becsben történelmi sokszínűségét. Jó pár olyan helynek otthona, amelyek nem csupán látványosak, de nagyon izgalmasok és titokzatosak is. Némelyiknek eredetét még ma is titkok övezik, vagy éppen annyira színes a múltjuk, hogy mindig tudnak valami újat mutatni. Érdemes mindegyiket felfedezni.

S. S. Sapona-roncs

A S. S. Saponának nagyon színes és izgalmas múltja van. Eredetileg világháborús csapatszállító hajónak készült, azonban csak a hárború vége után épült meg, így kaszinóként és olajtározóként működött. A húszas években, a szesztilalom alatt italraktárnak használták. 1926-ban egy hurrikán során zátonyra futott és jelentősen megrongálódott. Ezután az USA harci repülőinek kiképzésében tett szolgálatot, bombázó célpontként. Jelenleg maradványai érintetlenül állnak, négy méter mélyen, South Biminitől nem messze. A hajótest nagyrészét a bombázás, illetve az időjárás már tönkretette. Azonban a belső szerkezet ép maradt és számos titkot tartogat lent az óceán fenekén. A roncs navigációs tereptárgyként is funkcionál, környéke kiemelkedő horgászpont, és az egyik legkeresettebb búvárhely Biminin. Mindenképpen érdemes ellátogatnia azoknak, akik kedvelik a történelmet, és szeretik a múlt lenyűgöző történeteit.
Bimini-i látnivalók

Bimini Road

A Bimini Road, másnéven Bimini Wall egy rejtélyes víz alatti sziklaalakzat, amely Bimini északi csücskének közelében található. Úgy tartják, hogy ez a képződmény az elsüllyedt Atlantisz maradványa. Először a harmincas években kezdték el a várost Biminihez kötni, amikor a híres látó, Edgar Cayce nyilvánosságra hozott egy jövendölést. A jóslata szerint a hatvanas évek végén Atlantisz újból fel fog emelkedni a Bimini-vizekből. Végül valóban akkortájt, 1968-ban, egy North Bimini felett áthaladó magánrepülő észlelt valami különleges jelenséget a víz alatt. A mészkő-tömbsor északkeletről indul, délnyugati irányba, hossza majdnem egy kilométer, és meghökkentően hasonlít az emberek által létrehozott kövezett utakra. Természetesen mindenkinek a saját döntése, hogy a legendában hisz, vagy a természet csodás alkotó erejében. Egy biztos, egyszer mindenkinek el kell idelátogatni. Kihagyhatatlan búvárhely.

Fountain of Youth

Egy indián legenda szerint létezik egy forrás, amiből ha iszunk vagy megfürdünk benne, visszakapjuk a fiatalságunk. A régi bahamai őslakosok úgy tarották, hogy ez a forrás Biminin található. Ezért egy Juan Ponce de León nevű felfedező útnak eredt, hogy megkeresse azt. 1513-ban indult el három hajóval Biminire, ám a kutat végül nem találta meg. Így tovább hajózott, míg végül a Golf-áramlaton át eljutott egészen Floridáig. Van azonban mégis egy forrás a South Biminin, amiről a helyiek úgy tartják, hogy az az Ifjúság kútja. Még ha a legenda nem is igaz, a kút nagyon érdekes. Többezer éves, és valószínűleg a talajvíz vájta ki a medrét mészkőből.

További látnivalók Biminin

Bimini Museum és a Bimini Craft Center

A Bimini Craft Center Alice Townban található. Ez a helyi kézműves termékek gyűjtőhelye. Árulnak autentikus ruhadarabokat, műalkotásokat és szuveníreket. Vele szemben kapott helyet a Bimini Museum. Az intézményt a Bimini Historical Society alapította, emléket állítván a sziget történelmének. Képek, műtárgyak és szöveges dokumentumok segítségével mutatják be Bimini színes történelmét, és őrzik emlékét azoknak, akik hozzájárultak a sziget fejlődéséhez.

Dolphin House

A Dolphin House-t egy Ashley Saunders nevű bimini történész építtette 1993-ban. Saunderst az épület tervezésekor az óceán és a delfinek inspirálták. Különlegessége, hogy kizárólag újrahasznosított anyagokból készült. Az építmény szerkezete egyedülálló, valamint művészeti szempontból is értékes, így rengeteg látogatót vonz. A házban helyet kapott egy ajándékbolt is, és egy történész személyesen vezet történelmi gyalogos túrákat a városban.

Bimini Big Game Club

A Bimini Big Game Clubot Neville Stuart indította útjára 1936-ban. Az üzletember nagyszabású horgászversenyeket szervezett, amivel idevonzotta a sporthorgászokat a világ minden tájáról. A klub elsőkörben elegáns étteremként üzemelt. 1954-ben költözött a jelenlegi helyére, Alice Townba, és körül-belül tíz év alatt a nagyvad horgászat kiemelt helyszínévé vált. A hetvenes évek körül nyerte el mai formáját, akkor épült meg a hozzátartozó pompás jachtkikötő is. A klub jelenlegi tulajainak fontos, hogy megőrizzék és tovább vigyék a hely örökségét. Jelenleg is a sporthorgászok egyik elsőszámú üdülőhelye, azonban a programok palettája kibővült. Bármilyen céllal is érkezünk Biminire, biztosan találni fogunk valami kedvünkre valót a klub kínálatából. Horgászhatunk, búvárkodhatunk, vagy egyszerűen élvezhetjük ennek a nagymúltú helynek a különleges atmoszféráját.

Bimini gasztronómiája

Ha valaki szeretné megkóstolni Bimini saját ízeit, annak érdemes felkeresnie a helyi falatozók egyikét. Ezeken a helyeken nem csupán jól lakni fogunk. Megismerhetjük a sziget lakosait, betekintést nyerhetünk az igazi bahamai halsütők életébe, és különféle helyi finomságokat próbálhatunk ki. Az egyik ilyen bahamai különlegesség a conch, és az abból készült saláta. Némelyik étkezde látványkonyha is egyben, ahol megnézhetjük, hogyan készül az általunk rendelt étel. Az üdülőhelyek éttermei meghittebbek, és legtöbbjüknél csodálatos a kilátás a tengerre. Kínálatukban friss tengergyümölcsei ételekből, sushikból és hamburgerekből válogathatunk, természetesen helyi csavarral. De ha nem vagyunk annyira kísérletező típusok, sok vendéglő étlapján szerepelnek hagyományos amerikai és olasz ételek is.

Bimini a Bahama-szigetek egy egyedülálló kis gyöngyszeme. Mindent megtalálunk, amit annyira szeretünk a Bahamákon. Pompás strandok, kikötők, víziprogramok. De különleges nevezetességeinek köszönhetően sokkal több is ennél. Legyen Bimini a következő állomása hajós kalandunknak, hogy személyesen is megismerhessük sziget lebilincselő meséit.