A festői Orebić a Pelješac-félsziget délnyugati részén helyezkedik el. Környezetét gazdagon zöldellő ciprus és aleppói fenyő borítja, díjnyertes borairól is ismert.Látnivalók Orebićben? Ha a következő programlehetőségek közül választasz, biztosan nem fogsz csalódni.  Orebići programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Orebići programok: A legnépszerűbb strandok

A dél-dalmáciai Orebić kristálytiszta vizű, mediterrán növényzettel körülvett strandokkal büszkélkedhet. Körülbelül 1 km hosszú, könnyen megközelíthető kavicsos fürdőzőhelye a Trstenica, mely a település fő mólójától mindössze 10-15 perces sétára fekszik. Nemcsak Orebić, hanem a közeli Korčula-sziget lakói körében is nagy népszerűségnek örvend. A Trstenicához hasonlóan a felkapott Perna szintén csak egy rövid sétára található a település központjától. Gyönyörű természeti környezet jellemzi, kavicsos partját fenyőfák szegélyezik. Izgalmas vízi sportra vágysz? Orebić közelében az állandó szél által keltett hullámok nagyszerű szörfözést tesznek lehetővé.

A Pelješac-csatorna túloldalán fekvő Korčula település városi strandja a kavicsos Banje, mely számos létesítménye miatt gyermekes családok számára is ideális. A főszezonban viszonylag zsúfolt, így meglátogatásához leginkább a kora reggeli órákat javasoljuk. Az óvárostól mindössze 5 perc sétára fekvő strand 40 méter hosszú és 6 méter széles. Partján bérelhetsz napernyőt, nyugágyat, mellette egy vitorlás klub, valamint néhány vendéglátóhely is található.

Programok a természetben

Sveti Ilija-hegy

A csodálatos Pelješac legmagasabb pontja a félsziget északnyugati részén, Orebić felett található. A 961 méter magas Sveti Ilija megközelítése több irányból is lehetséges. A Ruskovići faluból vezető út a legmeredekebb, míg a fő ösvény Bilopolje-ból indul. A csúcs elérése körülbelül 2-3 órát vesz igénybe. Innen lélegzetelállító kilátás nyílik Orebićre, Korčula és Lastovo szigetére, valamint a nyílt tengerre. Mindenképpen vigyél magaddal elegendő mennyiségű vizet, továbbá légy óvatos, mert az út nagy része ki van téve az erős napfénynek. Látnivalók Orebićben

Skoji-szigetek

A szigetcsoport 19 apró szigetből áll, melyek Korčula keleti végénél, Korčula óvárosától nem messze helyezkednek el. A legközelebb eső, első sziget Badija, ahol egy 1392-ből származó monostort és egy 15. századi kápolnát láthatsz. A jelentős műemlékek mellett különösen ajánljuk a partján húzódó 4 km-es sétány meglátogatását is. A körülbelül 1 km² nagyságú szigetet csodálatos természeti környezet jellemzi. Sűrű macchia, azaz örökzöld cserjés terület, fenyőerdő, citrusfélék, valamint olívafák borítják. Az állatokat tekintve Badija barátságos jávorszarvasoknak ad otthont.
Vrnik a második legnagyobb sziget, nevezetessége Korčula legrégebbi és leghíresebb – még a római korból származó – kőfejtője. Vrnikon mindössze néhány család él, egy azonos nevű város is található itt. Sutvara szigetén a szőlőskerteken kívül van egy apró strand, míg Majsan-on egy régi, 5. századi templom maradványait fedezheted fel. Sestrica két szigetből áll: a kisebb Mala Sestrica, a nagyobb Vela Sestrica. Utóbbi látnivalója egy 1871-ben épült, ma már elhagyatott világítótorony.

Látnivalók Orebićben: Látogasd meg a település nevezetességeit!

Az idelátogatók figyelmét elsősorban az egykori hajóskapitányok házainak gyönyörű kertjei, a számos templom és a 7 neoreneszánsz szökőkút vonja magára. A Sveti Ilije lejtőin egy ferences kolostor található, mely hajómodellekből álló kiállításnak ad otthont. A Tengerészeti Múzeum a hajózáshoz kötődő dokumentumokat – a témával kapcsolatos könyvek, pelješaci vitorlások képei –, valamint tengerészeti eszközöket mutat be.  programok Orebićben

Hagyományok és rendezvények Orebićben

Az idilli Orebić olyan nagyszerű események helyszíne, mint a halász fesztiválok, a színházi előadások vagy a kulturális és szórakoztató műsorok. A település fő ünnepét július 16-án tartják, amikor a pelješaci matrózok védőszentjének, Karmena úrnőnek a lakomáját ülik meg.

Orebić gasztronómiája

Horvátország legfinomabb borai között még mindig élen jár a Pelješac-félsziget vörösbora, a Plavac. Ha szeretnéd megkóstolni a jellegzetes ételeket, különösen ajánljuk a Konoba Babilon nevű helyet. Ízletes fogások, barátságos kiszolgálás jellemzi, a szőlő alatti terasz különösen hangulatos. A kikötő közelében olyan remek kávézók várnak, mint a Lučica vagy a Tri Palme.

Orebić és környéke kiváló úti cél, ahol lehetőséged van felfedezni a természet páratlan szépségét. Csodálatos strandokon pihenhetsz, kirándulhatsz, sőt, itt a dalmát gasztronómia legfinomabb fogásaival, minőségi boraival is megismerkedhetsz.