A Bahamák az „Újvilág kapuja”. Kolumbusz itt lépett partra először. Te se hagyd ki a felfedezés lehetőségét! A 690 kisebb-nagyobb sziget és a kétezernél is több korallszirt hosszú időre elegendő élményt nyújt. A Bahamák különösen ajánlott a természet kedvelőinek, és mindazoknak, akik az aktív pihenést részesítik előnyben.Bahamai programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Programok a Bahamákon: búvárkodás és más „vizes” lehetőségek

A vitorlázás mellett az egyik legnépszerűbb itteni elfoglaltság a búvárkodás. A természeti adottságoknak köszönhetően sok a csendes, védett öböl, felfedezésre váró víz alatti barlang.

Búvárkodás az Abacos- és a Berry szigeteken

Az Abacos-szigeteken népszerű merülési helyszín a Pelican Cays Land és Sea Park, valamint a Fowl Cay természetvédelmi terület. Bimini szigete a víz alatt egy négyezer méteres sziklában folytatódik. Ezt „Bimini Fal”-nak nevezik. Ennek felfedezése egészen egyedi élmény minden búvár számára.

A Berry szigetek látványos barlangokat, zátonyokat és a roncsbúvárkodás lehetőségét kínálja. Húsz láb magasból, egy szikláról merülhetünk alá a Hoffman Cay-ban található „blue hole”-ba. Ez egy víznyelő, vagyis egy víz alatti barlang felszíni nyílása. A szigetek másik érdekessége a Mama Rhoda Reef, amit más néven angolnakertnek hívnak. Itt közelről megnézhetjük ezeket a halakat.

Búvárkodás Nassau környékén

Paradise -sziget és Nassau környéke minden búvár álma. A part menti meleg, kristálytiszta vizek teszik ennyire népszerűvé ezt a helyet. Rejtélyes barlangok és víznyelők, hajóroncsok és zátonyok, környékén várják izgalmas merülések a kezdő és tapasztalt búvárokat.

Eleuthera és a közeli Harbour -sziget nevezetessége a „The Devil’s Backbone”, ami egy sekély és szaggatott zátony, a szigetek északi szélén húzódik végig. Exuma szigete és a környező kisebb zátonyok az egyik leglátványosabb hely a Bahamákon mindenkinek, aki szeretné igazán megismerni a tenger alatti világot. Az Amberjack-zátony környékén például a bátrabbak többféle cápával találkozhatnak. Itt található a híres Mystery Cave, egy 400 láb mély víznyelő, amely nagyszerű merülési élményt nyújt.

látnivalók a Bahamákon data-lazy-src=

Ha a víz alatti kalandok után másra vágysz, de a vízhez közel, akkor próbáld ki a szigetek rengeteg strandja közül valamelyiket. Itt olvashatsz arról, melyek a legjobb bahamai strandok szerintünk.

Gyermekkel érkezve kihagyhatatlan attrakció a sok bahamai vízi vidámpark és különféle élménypark. Az Aquaventure Water Park Nassau-ban igazi szórakoztató világot ígér az egész család számára. Több mint 141 hektáron terül el, számos izgalmas túrát, tematikus kalandokat és szórakoztató tevékenységeket sorát kínálja mindenkinek.

A nassau-i Kalózmúzeum egy másik remek lehetőség a közös családi kikapcsolódásra. A belváros szívében található ez a múzeum, egy kikötőben. Az „épület” a híres kalózhajó, a „Revenge” életnagyságú modellje. Ennek segítségével interaktív módon megismerhetjük a kalózkodás történelmét. Itt járva közel kerülnek hozzánk a kalózok mindennapjai. Láthatunk itt kalózágyút, függőágyakat és a hétköznapi élet apró emlékeit.
aquaventure water park a Bahamákon

Látnivalók a Bahamákon: fedezd fel a természetet!

Nemzeti parkok és védett területek sokasága vár arra a Bahamákon, hogy megismerd! A legjobb helyek közül néhányat bemutatunk most.

Clifton Heritage Nemzeti Park

Ez egy 208 hektáros park, amely bemutatja az itt élt egykori őslakosok és telepesek történelmi és kulturális örökségét. A New Providence sziget legnyugatibb csúcsán található nemzeti park látványos természeti szépségekkel teli, a part menti vizes területektől és a homokos strandoktól a sziklás partokig.

A park számos tevékenységet kínál a kültéri elfoglaltságokat kedvelőknek. Például a gyalogtúrákat, a vad- és a madármegfigyelést, a csónakázást, halászatot, az úszást, vagy a snorkelinget. Ezen a területen számos történelmi emlék is található, amiket érdemes megnézni.

Ardastra Állatpark és Természetvédelmi Terület

Arról híres, hogy ez a Bahamák legelső állatkertje. A főváros szívében található központ több mint négy hektáros buja trópusi kertben terül el. Számos emlős-, hüllő- és madárfaj él itt, köztük a karibi flamingó, a Bahama-szigetek nemzeti madara. Ezekhez az állatokhoz egy emlékezetes produkció kapcsolódik, amelyet minden állatbarátnak látnia kell. A Marching Flamingoes egy naponta többször látható showműsor, ahol gyönyörködhetünk ezekben a szép madarakban, és megismerhetjük képességeiket.

Bahamai látnivalók

Stingray City Park

Egy rövid, kényelmes hajóút vezet ide a Great Harbour Cay szigetről. A Berry -szigetek egyik piciny tagja, a Goat Cay közelében találjuk a helyet, ahol a „tenger kölyökkutyái” élnek. Azért hívják így őket, mert ezek a ráják szelídek és barátságosak az emberrel. A víz alatt így megfigyelhetjük az etetésüket, egy itt töltött óra alatt sokat megtudhatunk ezekről a különös állatokról. Együtt úszás és fotók készítése is lehetséges itt.

Evés, ivás, golfozás – élvezd az életet a Bahamákon

A Bahamák gasztronómiája

A Bahamák messze földön híres finom ételeiről. Itt járva érdemes megkóstolni a legjobb fogásokat és italokat. Ahogy több környező országokban, a Bahamákon is népszerű szokás a rumkészítés. Ha érdekel, hogyan történik mindez, keresd fel a John Watling’s Distillery-t. Ez Nassau egyik régi és jól ismert szeszfőzdéje. Természetesen vannak vezetett túrák és rumkóstolás is lehetséges.

A legendás bahamai sült halat pedig a Nassau-i Arawak Cay nevű helyen kell kipróbálni. Elismert helyi különlegesség a kagyló saláta és a garnélarák is. Vasárnaponként a legjobb helyi zenekarok lépnek fel itt. A zene és a jó ételek mellé sört, vagy egy finom helyi koktélt fogyaszthatunk. A híres Sky Juice egy ízletes mix kókusztejből vagy vízből, és ginből. Ezt a koktélt édes tejjel, cukorral, fahéjjal és frissen reszelt szerecsendióval teszik még finomabbá. Kihagyhatatlan élmény!

Golfozás

Jóllakva nem könnyű sportolni, de a golfot még így is kipróbálhatjuk. Bahama sok száz szigete közül négy alkalmas arra, hogy komoly, nemzetközi szabályoknak megfelelő golfpálya legyen rajta. A Grand Bahama-sziget, New Providence szigete, Great Exuma és Abacos szigete az, ahol kipróbálhatjuk ezt az egészséges, de nem megterhelő sportot.