A Szporádok szigetcsoport nyugati részén található Skiathos csendes, nyugodt környezettel és remek kirándulási lehetőségekkel várja a turistákat. Ha láttad a 2008-as Mamma Mia filmet, sok helyszínt felismerhetsz onnan.

Skiathos Legjobb Programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Programok Skiathoson: homokos és kavicsos strandok

Főleg változatos tengerpartjai miatt szeretik a turisták Skiathos-t. Szervezettebb strandokat a sziget déli felén találunk. Legismertebb közülük a Koukounaries strand, melyet többször is Görögország legszebbjének választottak. Gyönyörű, finom homokos szakasz ez, azonban gyorsan mélyül. Családok számára inkább a közelében található, sekély vizű Banana Beach-et javasoljuk. A sziget különlegessége a Xanemos nevű kavicsos-homokos partszakasz. A repülőtér mellett található, ezért a leszálló gépek pár méterrel a strandolók felett haladnak el.

Ha csendesebb környezetben fürdőznél, menj a sziget északi felére! Az itteni strandok jellemzően elszigeteltek. Ezekre a helyekre saját felszerelést kell hoznod, cserébe viszont szinte teljes nyugalomban strandolhatsz.

Látnivalók Skiathoson: fedezd fel a sziget nevezetességeit

Nézelődj a sziget városaiban!

A sziget fővárosa két dombon fekszik, így nagyszerű kilátást nyújt az öbölre. A bárok, tavernák és éttermek jelentős részét a kikötő körül találod. Járd be a város belsejét is! Érdemes megnézned az öböl keleti részén lévő Bourtzi nevű félszigetet is. Itt egy 13. századi erőd romjait fedezheted fel.

Látogasd meg Kukunaries városát is! A sziget délnyugati részén találod ezt a tipikus görög üdülőtelepülést. A sziget legszebb strandja fekszik a város előtt, itt rengeteg szórakozási és vízisportolási lehetőség vár rád!

Tekintsd meg a középkori romokat!

A sziget északi oldalán, egy hegyes részen találod Kastro-t, a régi középkori fővárost. Csak hajóval vagy egy közepesen nehéz túraútvonalon keresztül tudod megközelíteni. Már csak a nagyszerű kilátás miatt is érdemes ide feljönnöd!

Kirándulj a természetben!

Skiathos gyönyörű fenyvesekkel és remek túraútvonalakkal vár! Ha szeretsz nagyokat kirándulni, itt megteheted. Ha nem gyalog szeretnéd bejárni, akkor bérelhetsz quad-ot vagy mountainbike-ot.

Skiathosi programok, szórakozási lehetőségek

Vízisportok és búvárkodás

Skiathos déli partjain rengeteg lehetőséged nyílik a különböző vízisportok űzésére. A sziget nagyon népszerű búvárok körében, mivel rengeteg felfedezni valót nyújt. Három jelentősebb búváriskola is működik itt. Kezdőktől haladókig mindenki megtalálja a számítását. Megfelelő tapasztalat megléte esetén akár éjszakai is búvárkodhatsz!

Szintén a déli partokon találod meg a vízisportolási lehetőségeket. Ha nyugodtabb szórakozásra vágysz, érdemes a kajakozást vagy kenuzást választanod. Ha igazi adrenalinbombára vágysz, a jetski-t, a wakeboardot vagy a SUP-deszkát érdemes kipróbálnod.

Szabadtéri mozi

Ha mozirajongó vagy és nyáron érkezel Skiathosra, ne hagyd ki a szabadtéri mozit! Általában heti 3 napot van nyitva. Hetente 2-3 filmet vetítenek felváltva. Esténként sok a szúnyog, ezért szúnyogriasztóval felszerelkezve érkezz!

Éjszakai élet

A fővárosban vannak hajnalig is nyitva tartó bárok, ezekben időnként világhírű DJ-k is játszanak. A helyi strandon alkalomszerűen tartanak táncos-zenés bulikat is.

Skiathos gasztronómiája

A sziget gasztronómiája nagyon változatos. Rengeteg különböző étterem várja a vendégeket. Az olcsó és egyszerű éttermektől az igen drága luxuséttermekig minden szint képviselteti magát. A hagyományos görög ételeken felül számos helyi érdekességgel találkozhatsz. Legismertebb közülük a macaroon-on alapuló, mandula felhasználásával készült amygdalota desszert. A sziget népszerű fogásai közé tartoznak a zöldfűszeres piték (herb pie) is. Helyi termesztésű borokat és likőröket is találsz a boltokban.

A nyugodt, csendes Skiathos szigete számos szórakozási és strandolási lehetőséggel vár! Elhelyezkedésének köszönhetően remek kiindulópont a Szporádok felfedezéséhez.