Szinte a semmiből nőtt ki Faliraki üdülővárosa. Mindössze 10 év kellett ahhoz, hogy a turisták felfedezzék maguknak ezt a gyönyörű partszakaszt, ahol az 1950-es években még csak pár kávézó és étterem várta őket. Népszerűsége azóta is töretlen, a turisták minden igényét kiszolgálják a vendéglátásból élő helyiek. Számos látnivalót biztosít a környék, ezért kirándulóknak is jó választás

Hajós nyaralás Faliraki

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Programok Falirakiban: Homokos és kavicsos strandok

Rodosz számtalan strandolós partszakasszal rendelkezik, mi itt kifejezetten Faliraki környékét ismertetjük. Ezen a területen főleg finom arany homokos, hosszú szakaszok jellemzőek. Mivel idegenforgalomből élnek a parti városok, minden strand teljes mértékben rendezett. Nyugágyak, napernyők és öltözők terén az összes népszerű szakasz kiváló. Éttermeket és bárokat a partok közvetlen közelében is találsz, így éhséged csillapításához se kell messze menned. Faliraki 4 km hosszú partja a legnépszerűbb, főszezonban kissé túlzsúfolt is lehet. Ilyen esetben érdemes a déli végére menned, ott jellemzően kevesebben vannak. Innen már nincs messze a hasonlóan jól felszerelt Kathara part sem, ahol sosincs tömeg, ráadásul lassan mélyülő vize kifejezetten családbarát.

Látnivalók Falirakiban: fedezd fel a város nevezetességeit!

Nézelődj a két városban!

A szárazföldön picivel beljebb lévő Kalithies városa számos látnivalót és érdekességet kínál. Mai arculatának jelentős része az 1920-as évektől 1947-ig tartó olasz megszállás alatt épült. A városháza kiemelkedik közülük, ez az épület még egy kis erkéllyel is rendelkezik. Innen közöltek bejelentéseket az épület előtt összegyűlt városlakoknak és katonáknak. A városban és közelében számos templomot és kápolnát tekinthetsz meg. Ha szuveníreket és hasonló kis apróságokat vásárolnál, Faliraki városának központjában megtalálod a helyi kézműves boltokat és szuvenírboltokat. Ha véletlenül nem hoztál strandcuccokat, azokat is beszerezheted itt.

Kirándulj a környéken!

Ha viszonylag tapasztalt túrázó vagy, javasoljuk például a Szent György-templom meglátogatását. Innen egy közepesen nehéz túraútvonallal juthatsz fel egy gyönyörű cseppkőbarlangba. A Ladiko-öböl közelében egy hegytetőn megtekintheted a minósziak egyik ókori kastélyának falmaradványát.

Faliraki programok: szórakozási lehetőségek

Vízisportok és búvárkodás

Faliraki 4 km-es partszakaszán számos vízisportot kipróbálhatsz. Lehetőséged van vízisíelésre, wakeboard-ozásra, kenuzásra és hasonlókra. Búvárkodásra nagyszerűen alkalmas az Anthony Quinn-öböl, amely az 1960-ban itt forgatott Navarone Ágyúi főszereplőjét alakító színészéről kapta nevét. Az öbölben gazdag vízalatti élővilágot figyelhetsz meg. Ha nincs saját felszerelésed, a közeli búvárközpontban bérelhetsz.

Szórakozz Faliraki Water Park-ban!

Itt találod meg Európa egyik legnagyobb víziparkját. A 100, 000 négyzetméreten terpeszkedő park számos látnivalóval és attrakcióval vár! Még saját vonatja is van a parknak, ezzel a külső pereme mentén gyorsan eljuthatsz a túlsó oldalára. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínálnak itt különböző nehézségű csúszdákat. Szabadesés, kamikaze, hagyma, valamint akár 140 méter hosszú csúszdák is szerepelnek a kínálatban. Hullámvasutat és hullámmedencét is kipróbálhatsz a parkban. Még saját szupermarketük is van, így ha bármire szükséged lenne, helyben megvásárolhatod!

Éjszakai élet

Faliraki pezsgő éjszakai élettel várja a bulizni vágyó vendégeket. A kisebb bároktól kezdve a hatalmas diszkókig szinte mindenféle méretű és stílusú hely képviselteti magát a városban.

Faliraki gasztronómiája

Nagyon változatos enni- és innivalókat kóstolhatsz meg Faliraki-ban a főútvonal mellett sorakozó éttermekben. A mexikói és olasz finomságoktól kezdve a helyi görög jellegzetességekig szinte mindenfélét megtalálhatsz. Ha valódi görög konyhát szeretnél kipróbálni, a mellékutcákban lévő kisebb bárokat és tavernákat javasoljuk. Faliraki kikötőjében esténként láthatod a rengeteg hazatérő halászt. Ha szeretnéd megkóstolni a tenger gyümölcseit, a parthoz közelebbi éttermekben találkozhatsz velük. Javasoljuk például a főleg halfélékre szakosodott Desert Rose éttermet.

Faliraki igen népszerű üdülőváros rengeteg szórakozási lehetőséggel, remek homokos partszakasszal és számos látnivalóval. Itt garantáltan nem fogsz unatkozni attól függetlenül, hogy kirándulós, sportos vagy fürdőzős típusú nyaralásra vágysz!