A Makarska Riviéra többi településéhez hasonlóan Podgora is tiszta, azúrkék vizű strandokkal és csodálatos környezettel büszkélkedhet. A tenger közelében található Biokovo-hegység kiváló túratelep, legmagasabb pontja az 1762 méter magas Sveti Jure, vagyis a Szent György-csúcs.Podgorai programok? Használd ki a nyaralás nyújtotta lehetőségeket, és válassz a következő programok közül!Podgorai programok
A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Podgorai programok : kristálytiszta strandok és vízi programok

A településen számos strand közül lehet választani, így mindenki megtalálhatja a leginkább kedvére valót. Ráadásul Podgora fürdőzőhelyei a fiatalabb korosztály számára is biztonságosak, mivel a part mentén sekély, lassan mélyülő vízzel rendelkeznek. Ha itt jársz, a vízi sportok közül leginkább a búvárkodást, a szörfözést, valamint a vízisízést érdemes kipróbálni.
A Plešivac kikötőben található Podgora egyik legszebb strandja, egy széles, kavicsos öböl. Tekintélyes mérettel rendelkezik, ugyanis több mint 1 kilométer hosszú. A fenyőfák még inkább fokozzák a strand szépségét, ráadásul a meleg nyári napokon kellemes árnyékot is nyújtanak. Podgora végén, Čaklje faluban található az apró kavicsos Sutikla strand. Körülbelül 1 km hosszú, a főszezonban rendkívül sokan látogatják. A tiszta tenger, a fenyőfák, valamint a Biokovo-hegység fehér sziklái a háttérben lenyűgöző látványt nyújtanak. A sportokat tekintve bérelhetsz jet-skit, kipróbálhatod a banán- és csőcsónakot, továbbá a siklóernyőzést. A sétányon számos kávézó közül választhatsz, melyek frissítő italokkal, fagylaltokkal várnak. Podgorai programok

Látnivalók Podgorában: fedezd fel a természet szépségét!

A Biokovo-hegység a Cetina és a Neterva folyók között helyezkedik el, a Makarska Riviéra mögött tör az ég felé. 1981-ben Biokovo Természeti Park néven közel 200 km2-nyi terület kapott kiemelt védelmet. A park bejárata Makarskától mindössze néhány kilométerre található. Napjainkban rendkívül gazdag növény- és állatvilág jellemzi a helyet. A szirti sason, fehérfejű keselyűn kívül farkas, vaddisznó, zerge, valamint muflon is él ezen a hegyen. Legmagasabb pontja az 1762 méteres Sveti Jure, azaz a Szent György-csúcs. Innen gyönyörű kilátás nyílik a Makarska Riviérára, a közép-dalmáciai szigetekre, sőt, tiszta időben még Olaszország partjai is láthatóak. A sportolás szerelmesei választhatják a hegyi kerékpározást, a túrázást, a lovaglást vagy a kalandos siklóernyőzést.

Kotišina Botanikus Kert

A gyönyörű Biokovo Természetvédelmi Park részét képezi a Kotišina nevű botanikus kert, mely 350-500 méter tengerszint feletti magasságban fekszik. Dr. fra Jure Radić pap és tudós alapította a helyet. A legfőbb célok között szerepelt a tudományos kutatás mellett a Biokovo növényvilágának megfigyelése, védelme, megőrzése, valamint népszerűsítése. A 16, 5 hektáros területen több száz itt honos növényfajt ismerhetsz meg.

Programok Podgorában:látogasd meg a város nevezetességeit!

A város és a környék múltjáról számos érdekes, látványos épület, valamint egyéb nevezetesség tanúskodik. Érdekesség, hogy a helyi kikötőben alapították meg 1942-ben, a második világháború idején a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg haditengerészetét. Ennek emlékét a hatalmas Galebova Krila, azaz a „Sirály szárnyai” emlékmű őrzi, ahol minden év szeptemberében ünnepségeket is tartanak. A városban megcsodálhatsz több templomot és kápolnát, melyek közül legjelentősebb az 1764-ben épült Mindenszentek templom. Az óvárosban áll, 1974-ben kulturális védettség alá helyezték. Itt találhatóak a település védőszentjének, Szent Vincének az ereklyéi is. A 17. és a 18. században épített őrtornyok szintén Podgora nevezetességei közé tartoznak. Látnivalók Podgorában

Hagyományok és események Podgorában

A többi dalmáciai településhez hasonlóan Podgorában is számos esemény történik a nyár folyamán. Mindig megtartják a Podgorai Nyár Kulturális és Művészeti Fesztivált, melynek keretében színházi előadások, koncertek, kiállítások, valamint folklór estek kerülnek megrendezésre. Az éjszakai élet kedvelőit klubok és más hangulatos szórakozóhelyek is várják.

Podgora gasztronómiája

Podgorában és környékén számos kiváló étterem található, ahol megkóstolhatod a mediterrán konyha finomságait. A 2 Monkeys nevű vendéglátóhelyet kellemes légkör, figyelmes kiszolgálás jellemzi, ráadásul csodálatos kilátás nyílik a tengerre. Itt elsősorban a friss tenger gyümölcseit, az ízletes hamburgereket és a pizzákat ajánljuk. Ha idelátogatsz, a Vruja étterem szintén remek választás, ahol barátságos személyzet, valamint kedvező árú, finom ételek várják a látogatókat.

Cikkünkben Podgora legjobb programlehetőségeit mutattuk be. Ha a dalmáciai kikötővárost választod, a közelben kiváló túraútvonalak várnak, ráadásul izgalmas vízi sportokat is kipróbálhatsz. A település nevezetességei, valamint a helyi, kiváló minőségű ételek ugyancsak emlékezetessé teszik a nyaralást.