A Costa Dorada-i Sitges rendkívül tartalmas kikapcsolódást kínál. Meglátogathatod a Garraf Természeti Parkot és a gyönyörű strandokat, ráadásul gazdag történelmi emlékeket is felfedezhetsz.Sitgesi programok? Mutatjuk a város kihagyhatatlan programlehetőségeit. Sitgesi programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Sitgesi látnivalók: kiváló strandok

A tengerparti város, Sitges gyönyörű strandokkal büszkélkedhet. Ezek közvetlenül a közelben, könnyen elérhető helyen vannak. Ha nem zavar a tömeg, válaszd a Platja de L’Estanyol strandot, mely az egyik legnagyobb, ugyanakkor a legforgalmasabb is nyáron.

Inkább a békés, csendesebb fürdőzőhelyeket kedveled? A város keleti részén fekvő Platja de les Anquines kicsi, de kifejezetten családbarát, így gyermekesek számára az egyik legjobb választás. A Platja de Terramar 395 méter hosszú és 25 méter széles. A színvonalas szolgáltatásokkal rendelkező strand szintén a nyugodtabb fürdőzőhelyek közé tartozik.

Változatos programlehetőségek Sitgesen

A környéken rengeteg szabadidős aktív kikapcsolódást nyújtó lehetőség vár. Ilyen például a túrázás, a hegymászás, valamint az evezés. A kikötőben számos hajózási program közül választhatsz. A Passeig Maritim a vízpart mentén fekvő széles sétálóutca remek kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal. A Garraf Természeti Park meglátogatása szintén kihagyhatatlan, ha erre jársz. Ezt a csodálatos helyet a Garraf Massif nevű kis hegységnél találod. Programok Sitgesen

Hagyományok és események Sitgesen

Sitges kulturális naptára olyan fontos eseményeket tartalmaz, mint a Nemzetközi Vintage Car Rally, a Katalónia Nemzetközi Filmfesztivál, valamint a Corpus Christi ünnepe. Utóbbi egy vallási fesztivál, minden évben júniusban kerül megrendezésre. Kihagyhatatlan látványosság, ugyanis a rendezvény ideje alatt az utcákat csodálatos virágszőnyegek borítják. Az egyik leghangosabb és legfényesebb karnevál a partvonal mentén a Sitges-karnevál, mely a merész jelmezekről híres. A Nemzetközi Filmfesztivál októberben vagy novemberben kerül megrendezésre, és minden évben 10 napig tart. Bár a rendezvény eredetileg a horror, valamint a fantasy film fesztiválja volt, napjainkra jelentősen kinőtte magát. Nemcsak a sokféle műfaj jellemző rá, hanem az is, hogy rengeteg nagynevű színészt és rendezőt vonz.

Éjszakai élet Sitgesben

A város rendkívül híres pezsgő hangulatú éjszakai életéről. Központjában számos kiváló koktélbár és klub közül választhatsz. A Carrer del Pecat, a hírhedt „Bűn utca”, ahol olyan kisebb klubokat is megtalálsz, mint Titos és Pacha bárját. A szórakozóhelyeket tekintve egy másik népszerű utca a Carrer Santa Bonaventura. Itt szintén rengeteg klub várja az éjszakai élet kedvelőit. Látnivalók Sitgesen

Sitges gasztronómiája

Az üdülőhely hagyományos éttermei a vízparton és az óvárosban találhatóak. Az olyan helyeken, mint a La Nansa és az El Trull, érdemes megkóstolni a tenger gyümölcseiből készült ételeket. Ezekhez kiváló minőségű, friss halakat választanak. A város jellegzetes étele a „xató”, mely endíviából, tőkehalból, tonhalból, szardellából és olajbogyóból készül Romesco öntettel. Utóbbi összetevői között szerepel a pirított chili paprika, a pirított mandula, a fokhagyma, valamint az olívaolaj.

A híres Bacardi rum

A Bacardi rum világviszonylatban az egyik legkeresettebb rummárkának számít. Bár az emberek többsége a szeszes italhoz Kubát társítja, érdekessége, hogy története Spanyolországban, egészen pontosan Sitgesben kezdődött. Itt született ugyanis alapítója, Facundo Bacardí Massó 1814-ben. Később Spanyolországot hátrahagyva emigrált testvéreivel a Santiago de Cuba nevű kikötővárosba. Ez lett a helyszíne a többéves gondos kísérletezgetéseknek, mely után Facundo megalapította a gyárát, és létrehozta világhírű Bacardi rumot.

Az óvárosban található a Bacardi Múzeum, vagyis a Casa Bacardí, ahol a márka örökségéről és az ital gyártási folyamatáról tudhatsz meg többet. Meglátogatása körülbelül 45 percet vesz igénybe, a végén a saját koktélodat is elkészítheted. Mivel sokan látogatják a múzeumot, így érdemes előre helyet foglalni.

Cikkünk bemutatta the best things to do in Sitges. Ha itt kötsz ki, nemcsak kristálytiszta vizű strandokon fürödhetsz, hanem kiváló minőségű, ízletes helyi ételeket is megkóstolhatsz.