A Kvarner-öböl tele van csodálatos szigetekkel, településekkel. Losinj-sziget és legnagyobb városkája, Mali Losinj is ezek közé tartoznak. Minden sziget egyedi és különleges, de Losinj az egyik legérdekesebb. Európa napsütésben leggazdagabb helye. A sziget különlegesen tiszta, balzsamos levegője nagyon egészséges, jótékonyan hat a légzőszervekre, az allergiában szenvedőkre. Gyógyhelyként tartják nyilván. Gyógynövények illatoznak mindenfelé. A Cikat Parkerdőben több attraktív sétaút is vezet. A sziget egyébként bővelkedik sétányokban. Az egyik legismertebb a Delfinek útja elnevezésű, amelyen sétálva gyakran láthatunk a tengerben ugrándozó delfineket. Festői látvány, jól felszerelt strandok, búvárközpontok, egy hatalmas aquapark és egy 30 kilométeres, kerékpárút. Minden, mi szem-szájnak ingere.
Mali losinji programok

A cikkben az alábbiakról olvashatsz:

Látnivalók Mali Losinjban

Mali Losinj a Losinj-sziget, és egyben az adriai szigetek legnagyobb települése, turistaközpont. Csodálatos fekvésű mediterrán városka, tele hangulatos, szűk utcácskákkal, kiülős éttermekkel, kávézókkal. Kellemes sétát kínál a hosszú és széles promenádja. Kikötője a Privlaka átjáró mellett található. Jelentős marina, mivel az Isztria és Dalmácia közötti hajózási útvonalon fekszik és a horvát Adria egyik fő idegenforgalmi és hajózási központja.

Mali Losinj városa

A látnivalók a kikötőtől sétatávolságra vannak. Legfontosabbak Sziszi királyné nyári rezidenciája, a Szent Márton-templom, a Kálvária és a gyógynövényeket bemutató Aromás Kert.
A világon csupán hét szobor maradt fent Apoxiomenoszról, az ógörög atlétáról, amelyek közül az egyiket, egy mintegy kétezer éves bronzszobrot éppen Horvátországban, Losinj-sziget közelében találták meg. A szobor a Kvarner-palotában tekinthető meg.
A leghíresebb szórakozóhely a Catacomba, ahol élő zenével szórakoztatják a vendégeket minden este.
A városka közelében található az Adria első palackorrú delfin rezervátuma 120 egyedet számláló populációval.
A településnek két bevásárlóközpontja is van, a Discounter és a Konzum, a kikötőben számos zöldség- és gyümölcsárus kínálja friss, zamatos portékáit.
Látnivalók Mali Losinjban

Mali losinji programok: sport, aktivitások és strandolás.

A strandok Mali Lošinj várostól nyugatra és délnyugatra, a meredek szirtek közötti kis öblökben vannak. A központtól délnyugati irányban egy kilométerre fekvő Suncana Uvala-ban (Napos Öböl) található Veli Zal Beach, ami szerepel a legjobb 20 horvát strand internetes toplistáján. A jól felszerelt a strand egyben egy sportközpont is. A városka partszakaszán 6 búvárközpont, 2 vitorlásklub, tenisz- és szörfiskola, motor- és mopedkölcsönző, jetski, vizisí, és egy hatalmas aquapark is van. A városkában egy sportrepülőtér is található.

1885-ben Mali Losinjba érkezett meg dr. Conrad Clar, neves osztrák orvos mint turista. Beteg fiát is magával hozta, aki meggyógyult, és ettől fogva Losinj-szigetet kiemelt klimatikus gyógyhelyként tartják számon. Megóvott természeti környezete okán a pihenést és a gyógyulást szolgáló eszményi sziget, melyet a vitalitás szigetének neveztek el. Kihagyhatatlan hely, gyere, győződj meg róla! Csodás élményben lesz részed.