Rabac egy kis üdülőfalu, mely Labin várostól délkeletre a tengerparton helyezkedik el. A kikötő egy kis öbölben fekszik, mely védett az észak-keleti szelektől. Sokáig kis halászfaluként volt ismert, de idővel egy közkedvelt nyaralóparadicsommá nőtte ki magát. Ma a város teljes egészében a turizmusból él. Természeti adottságainak és gyönyörű strandjainak köszönhetően évente több ezren látogatják. Mi segítünk felfedezni a térséget. Ebben a cikkben elmondjuk mit érdemes csinálni Rabacban. Rabaci programok

A cikk a következőket tartalmazza:

Látnivalók Rabacon: a természet lágy ölén

Sentonina staza vízesés

Ha túrázni indulsz Rabac és Labin között az erdő mélyén sok kis rejtett patakra bukkanhatsz. Nem kétéges, hogy a természet szépsége és a friss, oxigén dús levegő teljesen feltölt majd. A vízesést érdemes főleg tavasszal és ősszel meglátogatni. A forró nyári napokon pedig egy kellemes séta az árnyékban biztos jól fog esni. A kristálytiszta vízben a gyerekek és a felnőttek is egyaránt boldogan mártóznak meg. A vízesés egy kis eldugott földi paradicsom, ahol csak a természet csodálatos szimfóniája szól mindenhol.

Four Elements Beach

Itt csak a föld, víz, levegő és tűz, azaz a természet négy alapvető eleme vesz körül. Egyedülálló és békés hely egy gyönyörű öbölben. A kristálytiszta vízben messze ellátni, ezért tökéletes a búvárkodáshoz és más vízi sportokhoz. A strandon van egy kis házikó, ahol lehetőség van napágy bérlésére és friss üdítő vásárlására is.

Duga Luka

A szelektől jól védett Prtlog-öbölben található Duga Luka. A római korban Labin fő kikötője volt, ám Rabac fellendülése után elveszítette korábbi jelentőségét. Lakói hagyományosan halászattal, kereskedelemmel és olajbogyó termesztéssel is foglalkoztak. Ma a város fő megélhetési forrása a turizmusból származik. Nem csoda hisz a települést körbe hajózva úgy fogod érezni magad, mintha csak a saját privát szigeteden süttetnéd a hasad. látnivalók Rabacon

Rabaci programok

Girandella Diving Centre

Girandella tengerpartja és környéke tökéletes turisták számára. Ez a partvidék ideális feltételeket nyújt a szörfözéshez és búvárkodáshoz. A Girandella Diving Centre oktatói megbízhatóak és ügyelnek a biztonságra. A fantasztikus légkör és a professzionális személyzet mellett garantált a kikapcsolódás. Akár kezdő, akár tapasztalt merülő is légy. A helyi vízalatti élővilág biztos, hogy el fog kápráztatni.

Energy Park

A park programjai a kikapcsolódásra és csapatépítésre helyezték a hangsúlyt. A csapatok különféle izgalmas és nem mindennapi kihívások elé néznek. Mindenki számára egyedülálló élményt biztosít. Kipróbálhatod magad a játékokon és megismerkedhetsz egy csomó új sportággal is. Lehetőség van még minigolfozásra és jet-ski vagy motor kölcsönzésre is. Az energy park gyerekes családoknak is tökéletes egésznapos kikapcsolódást nyújt.

Túrázás

A Rabac és Labin közötti túra útvonal nagyon népszerű az erre látogatók körében. Nem véletlen, hiszem a fenyőlombok alatt lehet igazán eggyé válni a természettel. Többféle útvonal közül lehet választani, de fürdőruhát mindenképp érdemes bepakolni. Az elbűvölő erdőben rengeteg rejtett patak található, valamint láthatunk vízeséseket és elsétálhatsz a varázslatos Negri-barlang mellett is. A Labintól nyugatra eső ösvényen elérkezel a Skitaca kilátóig és a Crna Punta világítótoronyig. Az úton ugyan sok az emelkedő, de aki elhivatott és szereti a kihívásokat, annak megéri az erőfeszítéseket. A nap végén élvezheted a rózsaszínű égboltot és a hegyek mögé ereszkedő napot. Túra cipőt fel! programok Rabacon

Fedezd fel Rabac környékét

Labin

Rabac és Labin tökéletesen kiegészítik egymást. Az egyik egy tökéletes partmenti üdülőfalu, míg a másik egy gazdag történelemmel és csodaszép középkori építményekkel rendelkező város. Labin az egyetlen nagyobb város Isztria vad keleti partján. Horvátország más városaihoz hasonlóan történelme igencsak gazdag és eseménydús. Legrégibb épülete a Szent Jusztusz templom, mely még a 6. században épült. Érdekes lehet számodra a Mária templom, ha téged is rabul ejtenek a csodaszép festmények és márvány oltárok. A Szűz Mária Születése tiszteletére szentelt plébániatemplom egyszerre képviseli a reneszánsz, a barokk és a neoklasszicista stílus elemeit is. Érdekesség még a 17. századi előkelő családok, többek között a Negri család, barokk palotái. A Szent István kápolna homlokzata egyike Isztria legdíszesebb barokk homlokzatával rendelkező épületnek. Labin a szén és a bauxit bányászatának köszönhetően rendkívül sokat fejlődött. Azonban a bányászat válságba kerülése után a város gazdasága kifejezetten az energiatermelésre és a turizmusra épült. Az 1990-es években bezárták az utolsó bányákat is és a turizmus lett a helyi gazdaság mozgatórugója. Az óvárosból csodálatos kilátás nyílik az Adriai tengerre és a Kvarner szigeteire, valamint a környék szőlőkkel borított domboldalaira is.

Plomin

Plomin egy rendkívül aprócska térség Rabactól kissé északra. Nem csak az út gyönyörű de a part szélén ki lehet kötni és megnyújtóztatni a lábakat. Körbejárni nem igényel sok időt, viszont annál kellemesebb kikapcsolódást nyújt. Itt el lehet veszni egy percre egy érintetlen táj közepén rejtőzködő csöpp kis faluban. A hangulatos kőházak között sétálva elérkezhetünk a legmagasabb pontjára a környéknek, ahonnan megcsodálhatjuk a lélegzetelállító Horvát tájat. programok Rabac környékén

Rabac gasztronómiája: oliva és bor

Ha ellátogatunk Labin csodaszép városába mindenképpen megér egy látogatást a Negri Palace. Itt lehetőség van megízlelni az igazi Istriai olíva olaj és bor tökéletes kombinációját. A tulajdonos minden látogatót szívesen beavat az olíva olaj elkészítésének és az Isztria hagyományainak titkaiba. A légkör nagyon barátságos és érezni a házban lévő termékek iránti szenvedélyt.

Rabac egyike azoknak a tökéletes üdülővárosoknak, ahol az ember kizárhatja a zajos hétköznapokat és átengedheti magát a természet hívó szavának. Gyere el és éld át te is ezt a felejthetetlen élményt.