Medulin egy tökéletes kis üdülőfalu. Tiszta és modern város, festői szépségű tájjal. Az egész Isztriai-félszigetet áthatja a római kori építészet és történelem. Nyáron pedig rengeteg szórakoztató program és felfedezni való várja az ide érkezőket. Medulini Programok

A cikk a következőket tartalmazza:

Programok Medulinban: élvezd a napsütést!

Bijeca

Ez a város leghíresebb, valamint a környék legkedveltebb strandja. A homokos tengerpart egyaránt megfelelő egy romantikus hétvégéhez vagy akár egy családdal vagy barátokkal való nyaraláshoz. Mivel az öböl közepén helyezkedik el ezért könnyen megközelíthető a városból is. Minden szükséges felszerelés megtalálható. Van zuhanyzó, mosdó, wifi hozzáférés, valamint vizicsúszda. Napozóágy és napernyő bérlésére is van lehetőség. A strandon még a nyári sportok kedvelőinek is van bőven miből válogatnia.

Alba Chiara

A város másik turisták által legtöbbet látogatott strandja. A sima mészkőkavicsokkal borított tengerpart tökéletes felhőtlen fürdőzéshez. A gyönyörű tengerparton kényelmesen eltölthetsz akár egy egész napot is, hiszen mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet. A közelben lévő étterem igazi helybeli finomságokkal vár.

Ceja

Medulin bejáratának testőre a csodálatos Ceja szigete. Egy gyönyörű, romantikus oázis, melyet évről évre több turista látogat. Türkizkék, kristálytiszta vize alkalmas búvárkodásra. A helyi étteremben a kiszolgálás és az ételek minősége kifogástalan. Itt teljes a kikapcsolódás távol az autók és a hétköznapi élet zajától. Medulini Programok

Látnivalók Medulinban: nem mindennapi kirándulások

Archeological park Vizula

A Vizula új multimédiás régészeti parkja Medulin szívében, a Vizula-félszigeten található. Tele van régészeti maradványokkal, amiket interaktív módon mutatnak be. A parkot úgy tervezték, hogy ne csak a felnőttek, de a gyerekek is élvezzék a történelmi sétát. Rendkívül modern és jól felszerelt, a bejáratnál lehet igényelni VR-védőszemüveget is. Több ponton is vannak elhelyezve intelligens padok, e-fák, és hotspot is. Találunk még bárokat, játszóteret, adrenalin parkot, sőt még egy régészeti iskolát is. Vakok és látássérültek számára vannak kihelyezve tolmács táblák, ami Braille szöveget és tapintható térképet is tartalmaz. Vizula rendkívül fontos régészeti lelőhely. Legfontosabb lelete egy régi villa maradványai. Márvány alapokon, a part mentén fekszik ez a római luxus rezidencia. Még sok más látni való van itt. Már csak kíváncsiságból is megéri ide ellátogatni. A friss levegőn, Horvátország tengerpartján sétálva szívhatod magadba a római kultúrát.

Samy’s Ranch

Samy’s Ranch az egyik legjobbnak minősített tevékenység Medulin környékén. Az itt dolgozók elszántak és mindent megtesznek, hogy mindenkinek a legjobbat nyújtsák. Legérdekesebb programjuk a lovaglás, de nem akárhogy. A lovagló túra végén a lovak hátán ereszkedhetünk be és mártózhatunk meg a tenger vízében. De ne aggódj az állatok kifogástalanul vannak tartva. A hatalmas négylábú jószágokat itt szeretik és tisztelik. Ezen felül lehet még ATV-t (négy kerekű motor, vagy másnéven terepjáró) is bérelni vagy esetleg egy hatalmas paintball csatát vívni. Ha több napot vagy itt akkor semmiképp se hagyd ki!

Brijuni Park

A Brijuni Nemzeti Park egy szigetcsoport, amely 2 nagyobb szigetet, Mali Brijun és Veliki Brijun, valamint 12 kis szigetet foglal magába. A ma nemzeti parkként ismert térség egykoron az Osztrák-Magyar Monarchia kedvelt üdülőhelye, valamint Tito elnök nyári rezidenciája volt. Van bőven tennivaló és látványosság az idelátók számára. Nemcsak gyönyörű tengerpartok, de szafari park is található, ahol meg lehet tekinteni a szabadon élő afrikai állatokat is. Itt római kori romok, sőt még dinoszaurusz lábnyomokat is megcsodálhatsz. Fontos azonban tudni, hogy a park csakis szervezetten látogatható és a szigetcsoport közötti hajózáshoz és kikötéshez a park igazgatóságának engedélyére lesz szükséged. Medulini látnivalók

Legjobb programok Medulin környékén

Pula

Ha még nem untad meg a római kor tanulmányozását akkor érdemes néhány órát rászánni és körbejárni Pulát. Ez a csodás város ősi időkig visszanyúló történelmi épületekkel rendelkezik. Már időszámításunk előtt is éltek itt emberek, de fénykorát Augusztus császár uralkodásának idején élte. Az óváros telis-tele van ókori római műemlékkel. Hajóval érkezve már a távolból láthatjuk a híres pulai arénát, ami ma 6. legnagyobb megmaradt amfiteátrum. A kikötőből a városfelé haladva végig sétálhatunk a városfal maradványai mellett, megcsodálhatjuk a régi városkapukat és vásárolgathatunk az ókori Fórumon. A római emlékek mellett Pulában nyílt meg a világ első hajómúzeuma 1870-ben, ami még ma is látogatható. Többféle várostúra közül lehet választani.
Programok Medulinban

Pomer

Pomer Medulinhoz hasonlóan sok járványt és elnéptelenedést élt át fennállása óta. Előnyös fekvésének köszönhetően azonban ma egy közkedvelt nyaraló paradicsom. Fent maradt épületei közül a fontosabbak a Sveti Ivani Bencés kolostor romjai, Sveti Andrija keresztény temető maradványai és a Sarlós Boldogasszony tiszteletére szentelt plébániatemploma. Nyáron a város rengeteg programmal készül, mint például a pomeri este és a Komolyzenei koncert a plébániatemplomban. Az előbbi egy hagyományos zenei fesztivál, ahol különböző helyi ételeket próbálhatunk ki.

Kamenjak (Premantura)

A 16. században a sorozatos pestisjárványok után Medulin környéke teljesen kihalt. Az ide érkező emberek úgy döntöttek inkább egy biztonságosabb helyre telepednek le, ahol nincs fertőzésveszély. Ekkor alapították meg a Premantura települést, mely elfoglalja egész Kamenjak-félszigetet. A szigetnyelv körülbelül 6 km hosszú és ez Isztria legdélibb pontja. Kanyargós széle nagyjából 30 km hosszú partszakaszt képez. A legtöbb része a szárazföldről nem közelíthető meg, vagy csak nagyon nehezen. Gazdag, ritka növényzete miatt az egész félsziget egy természetvédelmi terület. Rengeteg eldugott tengerpartot lehet itt felfedezni. A rejtett, nyugodt strandok kedvelőinek érdemes tehát hajóra szállnia és körbejárnia a vidéket.

Akár aktív kikapcsolódást keresel, akár a tengerparton szeretnéd tölteni az egész napot itt garantáltan megtalálod. Ebben a cikkben felsoroltunk néhány népszerű programot, de még számtalan más kaland is vár.

Olvass tovább ha medulini vitorlázás, vagy hajóbérlés Medulinban érdekel.