Az üdülőhely csodálatos tengerpartja mellett számos felejthetetlen élményt kínál. Itt találod a világ egyik leghíresebb botanikus kertjét, és a pazar műemlékeket is érdemes megtekintened.Blanes-i programok? Mutatjuk, milyen további programlehetőségek várnak az idilli nyaralóhelyen és környékén.Blanes-i programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Blanes gasztronómiája

A város számos helyi, kiváló minőségű termékkel rendelkezik. Az üdülőhely gasztronómiájának egyik legfontosabb finomsága kétségtelenül a friss hal, különösen a híres „gamba de Blanes”. Az éttermekre jellemző, hogy a helyi és a hagyományos ételeket a modern fogásokkal kombinálják. Ha itt jársz, feltétlenül kóstold meg a Marina, valamint a Popaire nevű helyi söröket. A Laviret és a Ses Vernes pezsgő vagy a Coral Marine Sea Drink szintén remek választás.

Programok Blanes-ben: szépséges strandokon fürödhetsz

Az üdülőhely fő strandja a Sa Palomera sziklától jobbra helyezkedik el. Homokos, 650 méter hosszú és 30 méter széles. A strandon vannak bárok, éttermek, napágyak, valamint a vízisportokat is kipróbálhatod. A sziklától balra van a 2200 méter hosszú, 60 méter széles S’Abanell strand. Ez szintén számos szolgáltatással és szórakozási lehetőséggel rendelkezik. A kavicsos Cala de Sant Francesc, más néven Cala Bona egy csodálatos öbölben van. A helyiek körében kifejezetten népszerűnek számít, a híres Marimurtra Botanikus Kert bejáratától tovább haladva érheted el. Blanes és Lloret de Mar között pedig a kis, szépséges Platja de Treumal nevű strandot találod, melyet szintén érdemes meglátogatni. Blanes-i látnivalók

Blanes-i programok: szórakozási lehetőségek

Napjainkban a Costa Brava szinte minden településére jellemző, hogy tartanak évente zenei rendezvényeket. Számos olyan fesztivál várja a látogatókat, melyek valamilyen szempontból, például történetük, eredetiségük vagy színességük alapján kiemelkednek a többi közül. Minden évben, július végén ünnepli Blanes legjellemzőbb eseményét, az International Fireworks Competition nevű rendezvényt. Ez egy hihetetlen, több mint egy évszázados hagyománnyal rendelkező show.

Éjszakai élet Lloret de Marban

Ha kedveled a pezsgést, szórakozásra vágysz, különösen ajánljuk a közeli Lloret de Mart. A város elsősorban a fiatalok kedvelt célpontja, számos mulatóhellyel rendelkezik. Utcáin is sok éjjeli klub hirdeti diszkóját. Amennyiben ezt az üdülőhelyet választod, június és szeptember között készülj fel a nagy tömegre.

Látnivalók Blanes-ben: gyönyörű botanikus kertek

Marimurtra Botanikus Kert

Ezt tartják a világ egyik leghíresebb és legjobb botanikus kertjének. A körülbelül 16 hektárnyi területen 6000 virág- és növényfaj megcsodálására van lehetőséged. Érdekesség, hogy ezek nemcsak az őshonosakat jelentik, hanem a világ minden tájáról származóakat is. A fantasztikus panorámák szerelmesei pedig a kert kilátóhelyeiről gyönyörködhetnek a tengerben. Blanes-i látnivalók

Pinya de Rosa Trópusi Botanikus Kert

A csodálatos hely Blanes városától körülbelül 2 km-re fekszik. Fernando Rivière de Caralt 1954-ben hozta létre, és a trópusokra jellemző növényfajokat a mediterrán környezethez igazította. A botanikus kert meglátogatását feltétlenül ajánljuk, ugyanis egész évben változatos virágzást kínál. Sőt, szokatlan jellemzője, hogy a nagy méretű virágok egy része még alkonyatkor sem záródik össze.

Santa Clotilde Kert

A növénykertet a Blaneshez közeli Lloret de Marnál találod. Bár nem túl nagy, de gyönyörű és békés, meglátogatását mindenképpen ajánljuk. Mivel kivételesen szép természeti környezetben helyezkedik el, egy szikla tetején, így lélegzetelállító a kilátás a tengerre.

Blanes és környéke igazán lenyűgöző hely, ahol lehetőséged van felfedezni a természet páratlan szépségét. Ha kedveled az aktív nyaralást, a város műemlékeit se hagyd ki a látnivalók listájáról. Végül pihenj meg a jól felszerelt, csodálatos strandok valamelyikén.