A város lélegzetelállító strandjai a fürdőzés szerelmeseinek kedvelt helyei közé tartoznak. A bájos település és környéke ugyanakkor számos más kikapcsolódási lehetőséget is kínál a látogatóknak.Programok Portiscoban? Most megtudhatod, milyen nagyszerű programok várnak, ha ezt a Costa Smeralda-i várost választod. Portiscoi programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Portiscoi programok: strandok és vízi sportok

Az üdülőhely és környéke gyönyörű strandokkal büszkélkedhet. Ha nem zavar a pezsgés, a tömeg, akkor válaszd a Portisco Beach-et, ahol számos színvonalas szolgáltatás vár. A 150 méter hosszú fürdőzőhelyet kisgyermekes családok számára is ajánljuk. Ha idelátogatsz, a vízi sportok közül leginkább a sznorkelezést érdemes kipróbálni. Ugyancsak felkapott a Rena Bianca Beach, mely a Razza di Junco és a Portisco nevű fürdőzőhelyek között található. Körülbelül 250 méter hosszú, míg szélessége az 50 métert is elérheti. A strand a szörfözés, a jet-skizés és a kenuzás szerelmesei számára egyaránt kiváló választás.

Látnivalók Portiscoban: fedezd fel a Mortorio-szigetet!

A lakatlan sziget közvetlenül a Costa Smeralda mellett található, a La Maddalena Nemzeti Park része. Következésképpen a védett tengeri rezervátumra külön környezetvédelmi szabályok vonatkoznak. A belépés csak a nagyobb, délnyugati partra engedélyezett. A sziget rendkívül kedvelt turisztikai célpont, főleg a Bonifaciói-szorosban vitorlázók számára. A hely festői szépségét a csodálatos sziklák, az érintetlen táj és a gazdag mediterrán növényzet még inkább fokozza. A szigetnél találod a Cala Mortorio nevű kis öblöt is. Ez nem különösebben nagy, legfeljebb 50 szabadidős csónakot és vitorlást képes befogadni. Ha nyugodt körülmények között szeretnél pihenni, valamint gyönyörködni a természeti csodákban, a kis szardíniai öböl az egyik legjobb választás. Ráadásul pompás, felfedezésre váró tengerfenékkel is rendelkezik. Látnivalók Portiscoban

Hagyományok és rendezvények Portiscoban

A közeli Porto Rotondóban augusztus végén kerül megrendezésre a Big Game. Ez egy mélytengeri halászati sportesemény, melyet a hivatalosan 1985-ben létrehozott Porto Rotondo Yacht Club szervez. Utóbbi rendkívül fontos szerepet tölt be, szoros kapcsolatban áll a Genovai Yacht Clubbal. A Baltic Cup a szintén közeli Porto Cervo, vagyis a Smaragd-part központjának számító közkedvelt üdülőhely rendezvénye. A vitorlásbemutatót júniusban tartják, a Costa Smeralda Yacht Club szervezi.

Éjszakai élet

Ha szereted a pezsgést, válaszd Porto Rotondo egyik legnépszerűbb helyszínét, a Country Club-ot. Ez egy zongorabár és diszkóklub, ahol hajnalig táncolhatsz, és finom koktélokat kóstolhatsz meg. Csodálatos, medencével rendelkező kertjében egy éttermet is találsz. A szintén közeli kikötővárosban, Porto Cervóban különösen a Sottovento Club-ot ajánljuk. Ha idelátogatsz, igazi szardíniai stílusú partin vehetsz részt, és reggelig táncolhatsz. Nyugodtabb helyre vágysz? Látogass el a Lord Nelson Pub nevű angol stílusú kocsmába. Itt kiváló koktélok és sörök közül választhatsz, élőzene is van. Ezt a kellemes helyet a Sottovento Club-hoz hasonlóan szintén a kikötőjéről is híres Porto Cervóban találod.

Portisco gasztronómiája

A vendéglátóhelyeket tekintve a kikötőre néző Ristorante Su Cubone az egyik legjobb választás Portiscóban. Ha itt jársz, feltétlenül kóstold meg az olasz konyha tipikus ételét, a spagettit. Az éttermet kellemes légkör jellemzi, ahol az ízletes fogások mellett minőségi helyi borok közül is választhatsz, mindezt kedvező áron. A Portisco Beach Music étterem szintén kiváló hely, ugyanis nagyszerű tészta- és halételek, valamint kedves kiszolgálás vár. Ráadásul közvetlenül a tengerparton helyezkedik el, így csodálatos kilátás nyílik a város kikötőjére.

Cikkünkben ismertettük the best things to do in Portisco. Ha ide hajózol, jól felszerelt, festői szépségű strandok, kiváló vízi sportok és nagyszerű gasztronómiai élmények várnak.