A város kristálytiszta vizű strandjai a fürdőzés szerelmeseinek kedvelt helyei közé tartoznak. A bájos település és környéke ugyanakkor számos kirándulási lehetőséget is kínálCannigione-i programok?Használd ki a nyaralás nyújtotta lehetőségeket, és válassz a következő kiváló programok közül!Cannigione-i programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Cannigione-i programok: strandok és vízi sportok

Cannigione és környéke kiváló strandokkal büszkélkedhet. A színvonalas szolgáltatásokkal rendelkező Tanca Manna-t a várostól 3 km-re találod. Partjáról lélegzetelállító kilátás nyílik a Caprera-szigetre. Ha gyönyörű természeti környezetben szeretnél napozni és fürödni, a 300 méter hosszú Mannena Beach-et szintén ajánljuk. Kristálytiszta vizének köszönhetően a gyermekes családok kedvence, ráadásul nem is számít túl zsúfoltnak. Ezt a fürdőzőhelyet Cannigione-tól 4, 5 kilométerre északra találod.

Az üdülőhely strandjai sznorkelezéshez és búvárkodáshoz egyaránt kiváló helyek. Sőt, a szeles vidéknek köszönhetően a windszörf és a vitorlázás szerelmesei is hódolhatnak itt szenvedélyeiknek. A vízi sportok leghíresebb központja Porto Pollo, mely egy félszigetben végződik, és helyet ad mind a windszörfösöknek, mind a kiteszörfösöknek. Ráadásul a szörfparadicsom olyan gyönyörű gránitsziklákkal, valamint apró kis öblökkel van tele, melyek garantáltan fürdésre csábítanak.

Látnivalók Cannigione-ban: ha a természet szerelmese vagy

Capo Testa hegy

A természeti csoda Santa Teresa Gallura-tól néhány kilométerre nyugatra található. A Földközi-tenger feletti hatalmas szél már évezredek óta formálja a sziklákat. Ennek következtében egyesek „elsimultak”, néhányuk pedig még inkább formálódott, hullámosabb lett. A Capo Testa egyedülálló, ugyanis ilyen sok és különleges szikla egy helyen csak itt található. Sőt, kétségtelenül ez Szardínia egyik leglátványosabb sziklarendszere, ahonnan a gránitot már a rómaiak is elszállították, feltehetőleg a Pantheon építéséhez. A Capo Testa-t csodálatos öblök és buja, mediterrán növényzet veszi körül. Leginkább a lenyűgöző kilátás, valamint a kifejezetten túrázásra alkalmas terep miatt népszerű. A hely ugyanakkor nemcsak a kirándulni vágyók, hanem a boulderezők paradicsoma is. Utóbbi biztosítás nélküli sziklamászást jelent, viszonylag alacsonyabb magasságokban. Ha amatőr vagy, ezt a sportot akkor is nyugodtan kipróbálhatod, izgalmas kaland. A sziklás part ideális úszáshoz is, sok turistát vonzanak a Capo Testa körül kialakult nyugodt, kék-zöld színben pompázó medencék. látnivalók Cannigione-ban

Valle della luna

A Cala Grande vagy más néven a Valle della Luna a Capo Testa-hegység nyugati részén helyezkedik el. A holdbéli tájra emlékeztető sziklás falak és kráterek között eldugott kis öblök találhatóak. Ezek türkizkék színű, kristálytiszta vízzel rendelkeznek, erős kontrasztot alkotva a sziklák arany színével. A hely elnevezése, a Holdvölgy a holdfény által megvilágított csodálatos szikláknak köszönhető.

Capo d’Orso

Nemcsak Palau, hanem az egész Gallura régió szeles vidéknek számít. Ennek eredményeképpen jöttek létre a szél által formált különleges alakú gránitsziklák. A jelentős turisztikai központ, Palau szimbóluma a 122 méter magas Capo d’Orso, vagyis a medveszikla. A szelen kívül a kémiai korróziónak is köszönhető a lyukacsos felülete. A hatalmas sziklatömb „lábaihoz” körülbelül 10 perc gyaloglással juthatsz fel, ahonnan fantasztikus kilátás fogad.

A helyi gasztronómia jellemzői

A környékbeli éttermekben kiváló minőségű, helyi finomságok közül választhatsz. A Da Serafino e Giovanni nevű vendéglátóhely különösen jó választás Cannigione-ban, ahol megkóstolhatod Costa Smeralda legjobb pizzáját. Ha ezt az éttermet választod, az ízletes burgereket sem érdemes kihagyni. A finom fogások mellé leginkább a helyi Vermentino fehérbort ajánljuk. A bájos étterem barátságos személyzettel és kedvező árakkal vár.

Hagyományok és események Cannigione környékén

A közeli Santa Teresa Gallura-ban júliusban kerül megrendezésre a Halfesztivál, ahol a sült halakon kívül Vermentino bor várja a látogatókat. A fantasztikus száraz fehérbort mindenképpen érdemes megkóstolni, ugyanis hazájának egyik remeke. A Louis Vuitton Trophy a szintén közeli La Maddalena-szigetcsoport ünnepsége. A vitorlás regattát, vagyis versenyt május-június körül tartják. A Porto Cervo-i Baltic Cup pedig egy, a Costa Smeralda Yacht Club által szervezett vitorlásbemutató, melynek megrendezésére júniusban kerül sor.

A fenti cikk ismertette the best things to do in Cannigione. Ha ezt a kellemes turistacélpontot választod, biztosan nem fogsz csalódni. A számos érdekes, változatos programlehetőség közül itt mindenki megtalálhatja a leginkább kedvére valót.