Malcesine a Garda-tó gyönyörű települései közé tartozik. Nemcsak középkori látnivalói, hanem a Monte Baldo hegység is fokozza szépségét.Mit csinálhatsz Naveneben? Most bemutatjuk, milyen nagyszerű programlehetőségek közül választhatsz a városban és annak környékén. Navene di Malcesine-i programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Látnivalók Navene di Malcesine-ben: élvezd a természet szépségét!

Ledro-tó

A Lago di Ledro, vagyis a Ledro-tó a környék legcsodálatosabb helyei közé tartozik. Kellemes pihenésre, nyugalomra vágysz? Az elképesztő szépségű, hegyekkel körülvett öbölben fekvő tó kiváló választás. Ha fürödni szeretnél, itt kristálytiszta vízben csobbanhatsz. A tavat rendkívül könnyen, gyalogtúra keretében is elérheted.  Látnivalók Navene di Malcesine-ben

Varone vízesés

A gyönyörű hely Riva del Gardától körülbelül 5 km-re van. Megtalálását több tábla is segíti. A hely sajátos mikroklímával rendelkezik, számos különleges növény virágzását megfigyelheted. A Felső-barlanghoz 115 lépcsőfok vezet. A vízesést a Tenno-tóból eredő Magnone patak táplálja, teljes magassága 98 méter. Felnőttek és gyermekek számára egyaránt kihagyhatatlan látnivaló.

Heller-kert

A botanikus kertet Gardone Riviérában találod. Egy domboldalon helyezkedik el, melynek tetejéről csodálatos kilátás nyílik. A kertben különleges növényeket, szobrokat és tavacskákat is láthatsz. A lenyűgöző helyet márciustól egészen októberig minden nap látogathatják a turisták.

Navene di Malcesine-i programok: gyönyörű strandok, vízi sportok

Ha fürödni szeretnél, a közeli Riva del Gardában csodálatos strandokat találsz. A Punta San Vigilio-Baia delle Sirene, vagyis a szirének öble kihagyhatatlan, lélegzetelállító természeti környezet jellemzi. Játszóterének köszönhetően pedig a kisgyermekes családok körében is népszerű. A kavicsos La Cavalla szabadstrand szintén remek választás. Garda központjától mindössze pár méterre találod. Nemcsak napágyakat bérelhetsz, de kiváló éttermeket és bárokat is találsz.

Nyugalomra vágysz? A tó északi része remek választás, ráadásul számos sportolási lehetőséget kipróbálhatsz. Túrázhatsz és hegyet mászhatsz, a vízi sportok közül pedig például a szörfözést vagy a vitorlázást is választhatod. Utóbbiakhoz az állandó szelek kiváló feltételeket biztosítanak. Az Ora délről északra, késő reggeltől késő délutánig fúj, míg a Pelér északról délre, kora reggeltől délig. Malcesine kavicsos Val di Sogno szabadstrandja nemcsak a fürödni vágyók, hanem a vízi sportok kedvelői körében is rendkívül népszerű. Ha búvárkodni szeretnél, a közeli Isola del Sogno szintén remek választás. Torbole pedig kiváló szörfparadicsomként ismert, nemzetközi hírnévvel rendelkezik. programok Navene di Malcesine-ben

Navene di Malcesine gasztronómiája

Bárhova látogatsz is Olaszországban, világszerte népszerű ételüket, a pizzát mindenképpen meg kell kóstolnod. A vidék jellegzetes terméke a kiváló minőségű olívaolaj. Hatalmas gombócokból álló fagylaltjuk, a gelato szintén kihagyhatatlan. Ha te is imádod a kávét, erős presszójuk a nap bármely szakában remekül felfrissít. Fröccsük, az aperol spritz pedig egy finom narancsos ízvilágú kevert ital, mely keserűlikőrből, olasz habzóborból, valamint szódából áll.

Navene di Malcesine és környéke az izgalmas programlehetőségeknek, illetve a Garda-tó kristálytiszta vizének köszönhetően nagyon népszerű úti cél. Az erős szelek pedig a hajózás szerelmesei számára is kiváló feltételeket biztosítanak.