Moniga del Garda a Valtenesi régió egyik legszebb területe. Zöldövezet veszi körül, melyet megszámlálhatatlan olajfaligetek díszítenek.Milyen programok várnak rád Moniga del Garda-ban? Nemcsak a városban, hanem annak környékén is számos izgalmas lehetőség közül választhatsz.

Moniga del Garda-i programok

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Moniga del Garda-i programok: csodálatos strandok, sportolási lehetőségek

A köves parttal rendelkező Porto Moniga strandot Moniga del Garda központjától 1 km-re találod. Lehetőség van napozóágy és napernyők bérlésére, a közelben pedig bár, étterem is van. Desenzano del Gardában olyan gyönyörű strandokat fedezhetsz fel, mint a Desenzanino, a La Spiaggia d’Oro, valamint a La Spiaggia della Rivoltella. Sirmionéban pedig a Jamaica Beachet ajánljuk. Bár utóbbi sekély vízzel rendelkezik, nem árt az óvatosság. A sziklák csúszósak, élesek lehetnek. A környéken kajakbérlésre is van lehetőség. Tengerparti bárja népszerű hely, ahol a frissítő, hideg italok mellett a koktélokat sem szabad kihagynod. A strand körül napozásra és pihenésre egyaránt alkalmas füves területek is vannak. Sirmione híres továbbá termálfürdőiről, ilyen például a Terme di Catullo vagy a Virgilio.

Ha a vízi sportok közül a szörfözést vagy a vitorlázást választod, a Garda-tó térségére jellemző szelek, a Pelér, valamint az Ora biztosítják az ideális feltételeket. A környéken pedig további remek lehetőségek közül választhatsz. Látogass el Padenghe-be, és gyönyörködj a víz alatti világban. Próbáld ki a búvárkodást, de kirándulhatsz vagy kerékpározhatsz is.

Programok Moniga del Garda-ban

Látnivalók Moniga del Garda-ban: fedezd fel a várost!

Heller-kert

A gyönyörű botanikus kertet Gardone Riviérában találod. Egy domboldalon van, melynek tetejéről fantasztikus kilátás tárul eléd. A kertben több száz növényfajt láthatsz, például kaktuszokat, páfrányokat, magnóliákat és orchideákat. Ha idelátogatsz, viselj kényelmes cipőt, mert az ösvények néhol elég meredekek lehetnek. A kert a növényeken kívül szobrokkal és tavacskákkal is rendelkezik. A csodálatos helyet márciustól októberig látogathatod, minden nap nyitva van.

Isola del Garda

A Garda-tó legnagyobb szigete San Felice del Benaco városának közelében helyezkedik el. Körülbelül 1, 1 km hosszú, de a legszélesebb helyen is mindössze 70 méter széles. Gyönyörű épülete a velencei neogótikus Villa Borghese Cavazza. A szigeten sokféle növény előfordul, például rózsák, ciprusok és fenyők fokozzák szépségét. Bár a Cavazza család tulajdonában van, áprilistól egészen októberig meglátogathatják a turisták. Sőt, akár rendezvényekre is ki lehet bérelni.

Kóstold meg a város híres borát!

A Chiaretto egy könnyű, cseresznye színű híres rozé bor. Különleges gyümölcs- és virágillat jellemzi. Kiegyensúlyozott, száraz íze Pompeo Molmentine-nak köszönhető, aki nagy figyelmet szentelt a szőlőtermesztésre. 1896-ban hozta létre a Chiarettót, mely a vörös és fehér bor különleges tulajdonságait harmonikus, valamint összehasonlíthatatlan ízével ötvözi. Moniga évente egy eseményt is szentel ennek a kivételes bornak: júniusban kerül megrendezésre az Italia in Rosa vásár. Az italon kívül az olívaolajtermelés szintén fontos szerepet tölt be a város életében. A kiváló minőséget az Olio Extra Vergine di Oliva DOP Garda védjegy biztosítja.

Ha kellemes pihenésre vágysz, gyönyörű környezetben, Moniga del Garda és a közeli települések nem fognak csalódást okozni. Az idilli helyeken csodálatos strandok, valamint számos más kikapcsolódási lehetőség közül választhatsz.