Bár Salernót gyakran elhomályosítja a rendkívül ismert és népszerű Nápoly, fantasztikus úti cél. Nemcsak a lenyűgöző Amalfi-part közelében fekszik, de kiemelkedő építészete, gyönyörű kertjei és sétánya miatt is kihagyhatatlan.Milyen programok közül választhatsz Salernoban? Mutatjuk, milyen nagyszerű lehetőségek várnak rád, ha idelátogatsz.Salernoi látnivalók

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Látnivalók Salernoban: fedezd fel a természet csodáit!

Lungomare Trieste

Salerno csodálatos tengerparti fekvéssel rendelkezik. Gyönyörűen karbantartott körülbelül 1 km hosszú sétánya Lungomare Trieste néven ismert. A Piazza della Liberta-tól kezdődik és Porto Turistico felé halad. A sétányt ritka pálmafajok szegélyezik. Csodálatos színes virágokat, árnyékot adó fákat, valamint számos pihenőpadot találsz. A sétány szépségét a szobrok és szökőkutak még inkább fokozzák.

Villa Comunale di Salerno

A történelmi óváros szívében, a kikötő közvetlen közelében találod. A gyönyörű, parkosított kert nemcsak kellemes kikapcsolódásra alkalmas, hanem érdekes szobrokat és műemlékeket is megtekinthetsz. Az egzotikus fák rengeteg árnyalatban pompáznak, a kis tó számos halnak biztosít élőhelyet. Érdekesség, hogy a 19. században létrehozott hely a régi városháza kertje volt. A Villa Comunale-nál rendezvényeket is tartanak.

Giardino della Minerva

Minerva kertjét szintén Salerno történelmi részének központjában, a Várnegyed peremén találod. Gyakorlatilag gyönyörű botanikus kertek és egy nyilvános park kombinációja. A központi sétány áthalad a közepén. A kerti teraszok mindegyike részekre van osztva, és különböző fajta növényeket tartalmaz, a gyógynövényeket is beleértve.

Parco del Mercatello

Olaszország egyik legnagyobb parkja. Salerno keleti részén, a város szélén helyezkedik el. A 10 hektáros terület helyiek és turisták számára egyaránt tökéletes helyet biztosít a pihenésre. A parkban megtekinthetsz számos színes virágfajtával körülvett tavat, egy mediterrán kerthelyiséget, valamint a citrom- és limefákkal teli gyümölcsöst. Kulturális előadások számára is gyakran ad otthont.

Parco Naturale Diecimare

Salerno a természet szerelmesei számára rendkívül ideális hely. Négy túraútvonallal rendelkezik: Sentiero Natura, Sentiero del Falco, Sentiero del Bosco és Sentiero dei Due Golfi. A park a régió növény- és állatvilágával kapcsolatos információkkal is bővült.

Salernoi programok, szórakozási lehetőségek

Ha kellemes kikapcsolódásra vágysz, és pihenni szeretnél a parton, csodálatos kis strandokat találsz a városban, valamint annak közelében. Szeretnéd a környéket is felfedezni? Válaszd Salerno egyik túraútvonalát, és gyönyörködj a természet szépségében.

Szórakozni szeretnél? A Black Roses Irish Pub ideális hely lehet. A Forte La Carnale közelében találod. Nemcsak az egyik legismertebb, hanem nagyszerű hangulattal is rendelkezik. Elsőosztályú italokkal, remek árakkal, barátságos személyzettel vár.
Programok Salernoban

Strandok és gyógyfürdők Salerno környékén

Salerno környékén számos gyönyörű strandot felfedezhetsz. Ezek közül az egyik legnagyobb és legkönnyebben elérhető a La Baia Beach. A 400 méter hosszú, többnyire homokos parttal rendelkező hely vízi sportok kipróbálására is alkalmas. A La Crespella Beach szintén remek választás, egy 16. századi toronyra néz.

Ha kedveled a gyógyfürdőket, a tartományban két fontos termálközpontot is találsz. A Contursi Terme és a Montesano sulla Marcellana nemcsak relaxálás szempontjából tökéletesek, hanem speciális betegségek kezelésében is segíthetnek.

Hajózás Salernónál

Ha szívesen kipróbálnád a vízi sportokat, jó helyen jársz. Búvárkodhatsz, szörfözhetsz, vitorlázhatsz és kenuzhatsz. Szeretnéd felfedezni a gyönyörű tengerparti táj még több látnivalóját? Bérelhetsz hajót, és megcsodálhatod az Amalfi-part festői szépségű településeit.

Salerno gasztronómiája

A környéken a sajtok közül rendkívül híres a mozzarella di bufala. Paestumtól egy rövid távolságra van Tenuta Vannulo. A gazdaságban nemcsak a sajtkészítési folyamatokba nyerhetsz bepillantást, hanem bivalyokkal is találkozhatsz. A túrát pedig a tejükből készült termékek, például csokoládé, joghurt és gelato kóstolásával zárhatod.

Kiváló éttermek

Salerno kitűnő konyhájáról ismert. A város egyik legjobb étterme a Cicirinella. A kiváló minőségről és a nagyszerű hangulatról híres. Csak egy rövid sétára van a katedrálistól és a Tartományi Régészeti Múzeumtól. Az étterem a hagyományos olasz ételek széles választékát nyújtja, mindezt házias ízekkel. Remek árak és barátságos kiszolgálás vár, ha idelátogatsz.

A Forte La Carnale egy 16. században épült kastély, egykor jelentős szerepet játszott a város védelmében. Az erőd egy dombon áll, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik Salernóra és az Amalfi-partra. Napjainkban a kastély kiállítások helyszínéül szolgál, továbbá egy étteremmel is rendelkezik. Ha itt jársz, kár lenne kihagyni, fantasztikus ételek várnak rád.

Salerno nemcsak lenyűgöző természeti környezettel rendelkezik, hanem kulturális emlékekben is gazdag. Akár kellemes pihenésre, akár aktív kikapcsolódásra vágysz, lehetőségek széles választékát nyújtja.